Lekváros krémes Lajcsi szelet tésztával és méteres kalács krémmel
Hozzávalók:
Tészta:
-
200 gr porcukor
-
50 gr vaj
-
2 evőkanál kakaó
-
2 db tojás
-
2 evőkanál méz
-
2 kávéskanál sütőpor
-
450 gr liszt
Töltelék:
-
Kimaradt méteres kalács krémje, vagy krémjei összekeverve
-
HÁZI ribizli lekvár. (Ha boltival csináljuk, eltűnik.)
Csokimáz (lábosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakaópor
-
margarin (annyi, hogy sűrű legyen, mint a méz, kb 200 gr)
Elkészítés
A tésztához szükséges alapanyagot - a liszt és a sütőpor kivételével - egy lábasban felfőzünk kb. 3 percig, közben folyamatosan kavarjuk. Utána levesszük a tűzről, és összedolgozzuk a liszttel, sütőporral. Három cipóba osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtva, kizsírozott, kilisztezett tepsin megsütjük.
VIGYÁÁÁZZZZ!!!!!!!! NAGYON HAMAR MEGSÜL. ELÉG NEKI ELSŐ KÖRBEN 10 PERC, AZ UTÁNA LÉVŐKNEK MEG MAX 7 PERC!!! (Én négyes fokozaton sütöttem.)
Amikor kisültek, akkor az alsó tésztalapot megkenjük a kimaradt krémmel/krém keverékkel, ráhelyezzük a következő lapot, melyet a lekvárral kenünk meg. Majd a harmadik lap következik, amit a gázon felfőzött és kikevert csokimázzal öntünk le, de csak akkor, amikor kihűlt már az utolsó (felső) lap. Hideg helyen (de még nem hűtőben), legalább 1 napig pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, csak azután szeleteljük fel. Ha előbb akarnánk felszeletelni, szét fognak törni a lapok. Tényleg érdemes várni legalább fél napot, de egy a tuti.
|
|
|