Lekvros krmes Lajcsi szelet tsztval s mteres kalcs krmmel
Hozzvalk:
Tszta:
-
200 gr porcukor
-
50 gr vaj
-
2 evkanl kaka
-
2 db tojs
-
2 evkanl mz
-
2 kvskanl stpor
-
450 gr liszt
Tltelk:
-
Kimaradt mteres kalcs krmje, vagy krmjei sszekeverve
-
HZI ribizli lekvr. (Ha boltival csinljuk, eltnik.)
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200 gr)
Elkszts
A tszthoz szksges alapanyagot - a liszt s a stpor kivtelvel - egy lbasban felfznk kb. 3 percig, kzben folyamatosan kavarjuk. Utna levesszk a tzrl, s sszedolgozzuk a liszttel, stporral. Hrom cipba osztjuk, egyenknt vkonyra kinyjtva, kizsrozott, kilisztezett tepsin megstjk.
VIGYZZZZ!!!!!!!! NAGYON HAMAR MEGSL. ELG NEKI ELS KRBEN 10 PERC, AZ UTNA LVKNEK MEG MAX 7 PERC!!! (n ngyes fokozaton stttem.)
Amikor kisltek, akkor az als tsztalapot megkenjk a kimaradt krmmel/krm keverkkel, rhelyezzk a kvetkez lapot, melyet a lekvrral kennk meg. Majd a harmadik lap kvetkezik, amit a gzon felfztt s kikevert csokimzzal ntnk le, de csak akkor, amikor kihlt mr az utols (fels) lap. Hideg helyen (de mg nem htben), legalbb 1 napig pihentetjk, hogy sszepuhuljanak a lapok, csak azutn szeleteljk fel. Ha elbb akarnnk felszeletelni, szt fognak trni a lapok. Tnyleg rdemes vrni legalbb fl napot, de egy a tuti.
|
|
|