Lajcsi szelet
A második képen a méteres kalács kimaradt krémjeivel töltöttem be. Így szerintem finomabb, mint pudinggal.
Hozzávalók:
Tészta:
-
200 gr porcukor
-
50 gr vaj
-
2 evőkanál kakaó
-
2 db tojás
-
2 evőkanál méz
-
2 kávéskanál sütőpor
-
450 gr liszt
Töltelék:
-
1 csomag rózsaszín pudingpor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl. tej (3-3 dl tej a pudingokhoz. Tudom, hogy a csomagolás hátulja 6 dl-t ír, de itt nekünk 3 dl tejből kell pudingot gyártani.)
-
6 evőkanál porcukor (3-3 a pudingokhoz)
Csokimáz (lábosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakaópor
-
margarin (annyi, hogy sűrű legyen, mint a méz, kb 200 gr)
Elkészítés
A tésztához szükséges alapanyagot - a liszt és a sütőpor kivételével - egy lábasban felfőzünk kb. 3 percig, közben folyamatosan kavarjuk. Utána levesszük a tűzről, és összedolgozzuk a liszttel, sütőporral. Három cipóba osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtva, kizsírozott, kilisztezett tepsin megsütjük.
VIGYÁÁÁZZZZ!!!!!!!! NAGYON HAMAR MEGSÜL. ELÉG NEKI ELSŐ KÖRBEN 10 PERC, AZ UTÁNA LÉVŐKNEK MEG MAX 7 PERC!!! (Én négyes fokozaton sütöttem.)
A töltelékhez a pudingport 3-3 dl tejjel, 3-3 ek. porcukorral külön-külön megfőzzük, s amint kész lett, azonnal amíg még folyik, ráöntjük az első lapra. Az alsó tésztalapot a puncskrémmel megkenjük, ráhelyezzük a következő lapot, melyet a vaníliakrémmel kenünk meg. Majd a harmadik lap következik, amit a gázon kikevert csokimázzal öntünk le. Hideg helyen, legalább 1 napig pihentetjük, csak azután szeleteljük fel.
Az eredeti receptnek véletlenül kitöröltem a linkjét. Sorry.
|
|
|