Lajcsi szelet
A msodik kpen a mteres kalcs kimaradt krmjeivel tltttem be. gy szerintem finomabb, mint pudinggal.
Hozzvalk:
Tszta:
-
200 gr porcukor
-
50 gr vaj
-
2 evkanl kaka
-
2 db tojs
-
2 evkanl mz
-
2 kvskanl stpor
-
450 gr liszt
Tltelk:
-
1 csomag rzsaszn pudingpor
-
1 csomag vanlis pudingpor
-
6 dl. tej (3-3 dl tej a pudingokhoz. Tudom, hogy a csomagols htulja 6 dl-t r, de itt neknk 3 dl tejbl kell pudingot gyrtani.)
-
6 evkanl porcukor (3-3 a pudingokhoz)
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200 gr)
Elkszts
A tszthoz szksges alapanyagot - a liszt s a stpor kivtelvel - egy lbasban felfznk kb. 3 percig, kzben folyamatosan kavarjuk. Utna levesszk a tzrl, s sszedolgozzuk a liszttel, stporral. Hrom cipba osztjuk, egyenknt vkonyra kinyjtva, kizsrozott, kilisztezett tepsin megstjk.
VIGYZZZZ!!!!!!!! NAGYON HAMAR MEGSL. ELG NEKI ELS KRBEN 10 PERC, AZ UTNA LVKNEK MEG MAX 7 PERC!!! (n ngyes fokozaton stttem.)
A tltelkhez a pudingport 3-3 dl tejjel, 3-3 ek. porcukorral kln-kln megfzzk, s amint ksz lett, azonnal amg mg folyik, rntjk az els lapra. Az als tsztalapot a puncskrmmel megkenjk, rhelyezzk a kvetkez lapot, melyet a vanliakrmmel kennk meg. Majd a harmadik lap kvetkezik, amit a gzon kikevert csokimzzal ntnk le. Hideg helyen, legalbb 1 napig pihentetjk, csak azutn szeleteljk fel.
Az eredeti receptnek vletlenl kitrltem a linkjt. Sorry.
|
|
|