Mteres kalcs
Hozzvalk:
Tszta:
-
1) 6 tojssrgja
-
2) 300 gr porcukor
-
3) 1,5 dl tolaj
-
4) 1,5 dl langyos vz
-
5) 6 tojs kemny habja
-
6) 390 gr liszt
-
7) 10 gr stpor /ezt belekeverem a lisztbe/
-
8) kt evkanl kaka
Krm:
-
1 csomag rzsaszn pudingpor (puncs, eper, brmi)
-
2 evkanl liszt
-
4 dl tej
-
250 gr vaj vagy margarin
-
200 gr porcukor
-
1 csomag vanlis pudingpor
-
2 evkanl liszt
-
4 dl tej
-
250 gr vaj vagy margarin
-
200 gr porcukor
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200gr)
Tszta: szmozs szerinti sorrendben kell sszedolgozni, de mikor megvan 1-tl 4-ig, akkor ktfel veszem a masszt s belekeverem a kt kanl kakat az egyik felbe. Ezutn az 5-st s a 6-ost felvltva kell vatosan belekavargatni gy, hogy elszr mindig egy kis habot teszek, arra rszrok egy kis lisztet s vatosan elkeverem. Amikor egynem lett, akkor megint egy kis hab, r egy kis liszt s ezt addig folytatom, amg van hab s liszt is. 2 zgerinc formban lass tzn kistm.
Krm: elszr sszekeverem a lisztet a pudingporral, lassacskn feleresztem a tejjel s srre fzm. Flreteszem hlni. Ezalatt kikeverem a margarint a porcukorral, s ha a pudingos massza tnyleg kihlt (kzben rdemes kevergetni), akkor a kettt sszekeverem. Majd ezt megismtelem a msik szn pudinggal is.
A tsztkat hosszban / teht nem lapjban!!!!!/hrom fel vgom, s a kzps rudakat tcserlem. Az egyik oldalt a srga, msikat a rzsaszn krmmel kenem meg, s sszeteszem ket. J ferdn kell elkezdeni szeletelni, akkor lesz mutats, de meg kell vrni, mg egy kicsit sszell az egsz. Ez pr ra. A tetejt be lehet vonni csokimzzal, gy mg mutatsabb. Htben troljuk. Nekem elg volt tbb, mint egy htig, s nem szradt ki, pedig nem fedtem le semmivel sem.
Csokimz: ezeket felfzm, majd amikor a tszta kihlt!!!!, (s a csokimz sem tzforr mr) Ez fontos, klnben nem lesz szp a mz, akkor vatosan rcsorgatom a mzat, majd kssel elkenem. Ahol a krmek tallkoznak, s nincs tszta, ott vatosan kell kenni, nehogy sszemaszatoljuk a krmet a mzzal.