Medvetalp varici #02
Hozzvalk (ez mr dupla massza, nekem 45 db lett):
Tszta:
-
60 gr puha vaj
-
140 gr darlt di
-
30 gr darlt mandula (igen, 30 gramm s nem 300)
-
30 gr rlt zabpehely (igen, 30 gramm s nem 300)
-
100 gr cukrozott narancshj
-
2 evkanl akcmz
-
25 gr cukrozatlan (holland) kakapor
-
2 tojsfehrje
-
rumos villa :) Na j, rum a massza lelapogatshoz.
Dszts:
-
40-50 szem hmozott mandula (dsztshez, de lehet di, brmi igazbl)
Elkszts
A rumos villa s a dsztsnek sznt mandula vagy di (brmi) kivtelvel mindent a megadott sorrendben egy ednybe tesznk, majd lngelosztn, kzepes-alacsony lngon felfzzk a masszt (2-3 perc). Be fog srlni, de ha picit hg maradt, akkor tegyk valami hideg helyre fl rt, hogy ksbb knnyebben tudjunk vele dolgozni. Stpaprral blelt tepsibe kis dinyi halmokat tesznk, melyeket rumba mrtott villval vatosan szjjelnyomogatunk. Majd hmozott mandulval, dival (brmivel) dsztjk tetejket. Elmelegtett stben kb 15-20 perc alatt, kzepes-halk lngon majdnem kemnyre, de inkbb puhra stjk, ha nem egyformn st a stnk, akkor meg is fordthatjuk a tepsit, nem lesz semmi baja. Majd mg langyosan elmozgatjuk a paprrl (arrbb tesszk, hogy hljn, de marad a tepsiben, s ksbb felszedegetjk ket, s hagyjuk teljesen kihlni. Itt a paprt szabad hajltgatni a stirl, nem pedig a stit a paprrl, klnben szttrhet. Ksz is. Vigyzat, ultrafinom!!
|
|
|