Medvetalp variáció #02
Hozzávalók (ez már dupla massza, nekem 45 db lett):
Tészta:
-
60 gr puha vaj
-
140 gr darált dió
-
30 gr darált mandula (igen, 30 gramm és nem 300)
-
30 gr őrölt zabpehely (igen, 30 gramm és nem 300)
-
100 gr cukrozott narancshéj
-
2 evőkanál akácméz
-
25 gr cukrozatlan (holland) kakaópor
-
2 tojásfehérje
-
rumos villa :) Na jó, rum a massza lelapogatásához.
Díszítés:
-
40-50 szem hámozott mandula (díszítéshez, de lehet dió, bármi igazából)
Elkészítés
A rumos villa és a díszítésnek szánt mandula vagy dió (bármi) kivételével mindent a megadott sorrendben egy edénybe teszünk, majd lángelosztón, közepes-alacsony lángon felfőzzük a masszát (2-3 perc). Be fog sűrülni, de ha picit híg maradt, akkor tegyük valami hideg helyre fél órát, hogy később könnyebben tudjunk vele dolgozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis diónyi halmokat teszünk, melyeket rumba mártott villával óvatosan széjjelnyomogatunk. Majd hámozott mandulával, dióval (bármivel) díszítjük tetejüket. Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt, közepes-halk lángon majdnem keményre, de inkább puhára sütjük, ha nem egyformán süt a sütőnk, akkor meg is fordíthatjuk a tepsit, nem lesz semmi baja. Majd még langyosan elmozgatjuk a papírról (arrébb tesszük, hogy hűljön, de marad a tepsiben, és később felszedegetjük őket, és hagyjuk teljesen kihűlni. Itt a papírt szabad hajlítgatni a sütiről, nem pedig a sütit a papírról, különben széttörhet. Kész is. Vigyázat, ultrafinom!!
|
|
|