Cukrozott narancshéj
Hozzávalók:
-
6 narancs héja
-
250 gr cukor
-
fél pohár víz
Elkészítés
A narancsok héját leszedjük, és miszlikre aprítjuk, nagyon-nagyon picike kis kockákra vágjuk. Aztán beleburítjuk egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, aztán felforraljuk, majd főzzük 4-5 percig. Ezt a felfőzést még kétszer megismételjük, majd a negyedik, tehát az utolsó felfőzésnél ráöntjük a cukrot, majd fél pohár vizet még, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor rá nem sűrűsödik. Le lehet fagyasztani. Sőt, érdemes is.
Mire jó ez?
-
Mindenféle kis golyóbisba, ami sütés nélkül elkészíthető. De a sült sütikbe is jó, például piskótába, püspökkenyérbe, bármibe. Jó kombináció étcsoki darabkákkal vmi tésztába.
-
Hajszálerek ha elpattantak vmi megterhelés hatására, akkor is jó rá. Pár nap alatt eltünteti a kis piros pöttyöket.
|
|
|