Medvetalp (eredeti)
Hozzávalók (ez már dupla massza):
Tészta:
-
140 gr dió
-
80 gr cukrozott narancshéj
-
140 gr porcukor
-
60 gr puha vaj
-
30 gr liszt (igen, 30 gramm és nem 300)
-
100 ml tej
-
2 tojásfehérje
-
rumos villa :) Na jó, rum a massza lelapogatásához.
Csokimáz (lábosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakaópor
-
margarin (annyi, hogy sűrű legyen, mint a méz, kb 200 gr)
Elkészítés
A rumos villa kivételével mindent egy edénybe teszünk, elkeverjük, majd felfőzzük a masszát. Be fog sűrülni, de ha picit híg maradt, akkor tegyük valami hideg helyre fél órát, hogy később könnyebben tudjunk vele dolgozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis diónyi halmokat teszünk, melyeket rumba mártott villával óvatosan széjjelnyomogatunk. Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt rózsaszínűre sütjük, ha nem egyformán süt a sütőnk, akkor meg is fordíthatjuk a tepsit, nem lesz semmi baja. Majd még melegen felszedegetjük őket, és hagyjuk kihűlni. Tetejére csokimázt teszünk, és próbáljuk meg megvárni, hogy megdermedjen, és csak utána vessük rá magunkat. Kész is.
|
|
|