Medvetalp (eredeti)
Hozzvalk (ez mr dupla massza):
Tszta:
-
140 gr di
-
80 gr cukrozott narancshj
-
140 gr porcukor
-
60 gr puha vaj
-
30 gr liszt (igen, 30 gramm s nem 300)
-
100 ml tej
-
2 tojsfehrje
-
rumos villa :) Na j, rum a massza lelapogatshoz.
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200 gr)
Elkszts
A rumos villa kivtelvel mindent egy ednybe tesznk, elkeverjk, majd felfzzk a masszt. Be fog srlni, de ha picit hg maradt, akkor tegyk valami hideg helyre fl rt, hogy ksbb knnyebben tudjunk vele dolgozni. Stpaprral blelt tepsibe kis dinyi halmokat tesznk, melyeket rumba mrtott villval vatosan szjjelnyomogatunk. Elmelegtett stben kb 10-15 perc alatt rzsasznre stjk, ha nem egyformn st a stnk, akkor meg is fordthatjuk a tepsit, nem lesz semmi baja. Majd mg melegen felszedegetjk ket, s hagyjuk kihlni. Tetejre csokimzt tesznk, s prbljuk meg megvrni, hogy megdermedjen, s csak utna vessk r magunkat. Ksz is.
|
|
|