Kisdobos-01
A kpen nan, hogy a legrondbban sikerltebbek vannak... Egybknt szpek voltak... :)
Hozzvalk:
Tszta:
-
340 gr porcukor
-
1 csomag vanillincukor
-
320 gr puha (szobahmrsklet) margarin
-
4 tojs srgja
-
fl citrom reszelt hja
-
30 gr (fos minsg) kaka
A lnyeg az, hogy 500 gr legyen a liszt s a kaka egytt.
-
470 gr tszitlt liszt
-
1 csomag stpor
Krm:
Teteje:
Az 1-3 hozzvalt fakanllal sszekeverem egy tlban, majd a tbbi alapanyagot is egyesvel hozzadom, s mindig elkeverem, majd a vgn a lisztet s a stport is beleszitlom, s kzzel sszegyrom. Egy se nem gyrhat, se nem folys, ilyen j ragacsos cip formt kapok. Stpaprral blelt tepsibe, kzzel, ringl mret golybisokat formzok, s egymstl minimum 1,5 cm-re tvol teszem ket, mert megnnek.
Nekem elg fos stm van, gy st, ahogy pp kedve van, de lltlag 10-12 perc alatt ksz. Nekem volt olyan menet, amelyiknek kellett 20 perc is. Nzegessk, nehogy meggjen az alja, szle.
Aztn ha kisltek a golycskk, amik mr flgmb alakak lettek a ststl, megvrom, hogy kicsit kihljenek. Utna sszeprozom ket, s betltm lekvrral, vagy valami kimaradt krmmel. Tetejre tehetnk csokimzt, porcukrot.
Hagyni kell legalbb 24 rt llni htben (nekem a krm miatt muszj volt ott trolnom, de egybknt is kell minimum 1 rt htbe tenni), hogy jl sszepuhuljon. Sts utn rgtn ha megkstoljuk, bele fog trni a fogunk, de ne ijedjnk meg, mert 24 ra mlva egy lgy, omls tsztt kapunk. :)
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|