Kisdobos-01
A képen naná, hogy a legrondábban sikerültebbek vannak... Egyébként szépek voltak... :)
Hozzávalók:
Tészta:
-
340 gr porcukor
-
1 csomag vanillincukor
-
320 gr puha (szobahőmérsékletű) margarin
-
4 tojás sárgája
-
fél citrom reszelt héja
-
30 gr (fos minőségű) kakaó
A lényeg az, hogy 500 gr legyen a liszt és a kakaó együtt.
-
470 gr átszitált liszt
-
1 csomag sütőpor
Krém:
Teteje:
Az 1-3 hozzávalót fakanállal összekeverem egy tálban, majd a többi alapanyagot is egyesével hozzáadom, és mindig elkeverem, majd a végén a lisztet és a sütőport is beleszitálom, és kézzel összegyúrom. Egy se nem gyúrható, se nem folyós, ilyen jó ragacsos cipó formát kapok. Sütőpapírral bélelt tepsibe, kézzel, ringló méretű golyóbisokat formázok, és egymástól minimum 1,5 cm-re távol teszem őket, mert megnőnek.
Nekem elég fos sütőm van, úgy süt, ahogy épp kedve van, de állítólag 10-12 perc alatt kész. Nekem volt olyan menet, amelyiknek kellett 20 perc is. Nézegessük, nehogy megégjen az alja, széle.
Aztán ha kisültek a golyócskák, amik már félgömb alakúak lettek a sütéstől, megvárom, hogy kicsit kihűljenek. Utána összepározom őket, és betöltöm lekvárral, vagy valami kimaradt krémmel. Tetejére tehetünk csokimázt, porcukrot.
Hagyni kell legalább 24 órát állni hűtőben (nekem a krém miatt muszáj volt ott tárolnom, de egyébként is kell minimum 1 órát hűtőbe tenni), hogy jól összepuhuljon. Sütés után rögtön ha megkóstoljuk, bele fog törni a fogunk, de ne ijedjünk meg, mert 24 óra múlva egy lágy, omlós tésztát kapunk. :)
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|