Babgulys
Hozzvalk
- fl kg tarkabab
- fl kg marha/sertscomb
- kt-kt (vagy rengeteg) fehr- illetve srgarpa
- egy kisebb zeller s a levele is
- kt fej vrshagyma
- egy (vagy 4-5) gerezd fokhagyma
- egy paprika
- egy paradicsom
- disznzsr
- s, bors, pirospaprika, babrlevl (3-4 db)
- egy tojs, 4 ek. liszt (nokedli)
Elkszts
A babot elz este beztatjuk. Msnap a babrl lentjk a vizet, majd feltesszk egy lbosba fni, picit szzuk, majd beletesszk a babrleveleket is.
Msik lbosba prkltet csinlunk (zsr, hagyma, hs, fokhagyma, fszerek, paradicsom, paprika - aprra vgva).
Most hozzadjuk a babhoz a felkarikzott rpkat, felkockzott zellert is.
Vrunk, hogy minden nagyjbl megpuhuljon. rtelem szeren a babos-rps-zelleres lbosba ntjk a prkltnket, s lehetleg nem fordtva :P :D
Picit fzzk mg, kb fl rt, levehetjk a fedelt is, ha srbbre szeretnnk. Ksz is :D
|
|
|