Babgulyás
Hozzávalók
- fél kg tarkabab
- fél kg marha/sertéscomb
- két-két (vagy rengeteg) fehér- illetve sárgarépa
- egy kisebb zeller és a levele is
- két fej vöröshagyma
- egy (vagy 4-5) gerezd fokhagyma
- egy paprika
- egy paradicsom
- disznózsír
- só, bors, pirospaprika, babérlevél (3-4 db)
- egy tojás, 4 ek. liszt (nokedli)
Elkészítés
A babot előző este beáztatjuk. Másnap a babról leöntjük a vizet, majd feltesszük egy lábosba főni, picit sózzuk, majd beletesszük a babérleveleket is.
Másik lábosba pörköltet csinálunk (zsír, hagyma, hús, fokhagyma, fűszerek, paradicsom, paprika - apróra vágva).
Most hozzáadjuk a babhoz a felkarikázott répákat, felkockázott zellert is.
Várunk, hogy minden nagyjából megpuhuljon. Értelem szerűen a babos-répás-zelleres lábosba öntjük a pörköltünket, és lehetőleg nem fordítva :P :D
Picit főzzük még, kb fél órát, levehetjük a fedelét is, ha sűrűbbre szeretnénk. Kész is :D
|
|
|