Prklt
Hozzvalk:
-
ha szalonna alap prkltet akarunk, akkor egy ujjnyi hossz, s egy ujjnyi szles csk fstlt, ftt csszrszalonna
-
2 fej vrshagyma /hagymbl sosem elg/
-
500 gr diszncomb, vagy amit akarunk/
-
pici disznzsr
-
2-4 gerezd fokhagyma
-
des pirospaprika, csps pirospaprika s, bors
-
1 db paprika aprra vgva
-
1 db paradicsom aprra vgva
Elkszts:
Hagymt zsrban megdinszteljk, megszzuk, ha szalonna alap prkltt csinlunk, akkor rtesszk a szalonnt is. Kicsit pirtjuk. Jhet a hs, a fszerek, paprika s a paradicsom. Kicsi vzzel flntjk, hogy pont ellepje, aztn fzzk egy rig, kzben, ha elfn a levt, akkor ntnk hozz mg egy kis vizet. Ha puha a hs, akkor fed nlkl zsrjra stjk (=hagyjuk elprologni a flsleges vizet). Ksz is. A fels kpen marhaprklt, az alsn meg disznprklt van.
|
|
|