Pörkölt
Hozzávalók:
-
ha szalonna alapú pörköltet akarunk, akkor egy ujjnyi hosszú, és egy ujjnyi széles csík füstölt, főtt császárszalonna
-
2 fej vöröshagyma /hagymából sosem elég/
-
500 gr disznócomb, vagy amit akarunk/
-
pici disznózsír
-
2-4 gerezd fokhagyma
-
édes pirospaprika, csípős pirospaprika só, bors
-
1 db paprika apróra vágva
-
1 db paradicsom apróra vágva
Elkészítés:
Hagymát zsírban megdinszteljük, megsózzuk, ha szalonna alapú pörköltöt csinálunk, akkor rátesszük a szalonnát is. Kicsit pirítjuk. Jöhet a hús, a fűszerek, paprika és a paradicsom. Kicsi vízzel fölöntjük, hogy pont ellepje, aztán főzzük egy óráig, közben, ha elfőné a levét, akkor öntünk hozzá még egy kis vizet. Ha puha a hús, akkor fedő nélkül zsírjára sütjük (=hagyjuk elpárologni a fölösleges vizet). Kész is. A felső képen marhapörkölt, az alsón meg disznópörkölt van.
|
|
|