Rakott zöldbab
Hozzávalók
-
Erdélyi ízű pörkölt
-
2-3 evőkanál disznózsír
-
2 fej vöröshagyma
-
4-5 szem fokhagyma
-
500 gr darált disznó
-
só, borsikafű, majoranna, lestyán
-
annyi víz, hogy pont ellepje
-
fél kg zöldbab
-
só, babérlevél, lestyán, petrezselyem
-
rizs
-
tejföl, reszelt sajt
Elkészítés
Megcsinálom a pörköltet, majd ezalatt egy külön lábosba, sós, babérleveles, lestyános, petrezselymes vízben kifőzöm a zöldbabot, és ezalatt megfőzöm a rizst is. Aztán egy jénai aljára rácsurgatok egy kicsit a pörkölt zaftjából, majd ráhalmozom a rizst. A pörköltet és a zöldbabot összeöntöm, és ráöntöm a rizs tetejére. Tetejére reszelt sajtot összekeverek egy kis tejföllel, és megkenem a zöldbabos trutyi tetejét. Majd bevágom a sütőbe, közepes-nagy lángon kb 15-25 percre, hogy összeérjenek az ízek, hiszen minden megfőtt benne. Kész is, tálaláskor aki szereti, tehet rá még tejfölt.
|
|
|