Rakott zldbab
Hozzvalk
-
Erdlyi z prklt
-
2-3 evkanl disznzsr
-
2 fej vrshagyma
-
4-5 szem fokhagyma
-
500 gr darlt diszn
-
s, borsikaf, majoranna, lestyn
-
annyi vz, hogy pont ellepje
-
fl kg zldbab
-
s, babrlevl, lestyn, petrezselyem
-
rizs
-
tejfl, reszelt sajt
Elkszts
Megcsinlom a prkltet, majd ezalatt egy kln lbosba, ss, babrleveles, lestynos, petrezselymes vzben kifzm a zldbabot, s ezalatt megfzm a rizst is. Aztn egy jnai aljra rcsurgatok egy kicsit a prklt zaftjbl, majd rhalmozom a rizst. A prkltet s a zldbabot sszentm, s rntm a rizs tetejre. Tetejre reszelt sajtot sszekeverek egy kis tejfllel, s megkenem a zldbabos trutyi tetejt. Majd bevgom a stbe, kzepes-nagy lngon kb 15-25 percre, hogy sszerjenek az zek, hiszen minden megftt benne. Ksz is, tlalskor aki szereti, tehet r mg tejflt.
|
|
|