Dezs szelet
Hozzvalk:
Tszta:
-
200 gr liszt
-
150 gr vaj
-
1 tojs srgja
-
1 evkanl cukor
-
csipetnyi s
-
1 citrom leve
A tszthoz a hozzvalkat egy tlban kzzel sszegyrjuk, majd flretesszk, mg megcsinljuk a krmet.
Tltelk:
-
6 tojs (kln kell vlasztani)
-
270 gr kristlycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
200 gr darlt di
-
100 gr tcsokold vagy kimaradt hzi csokimz --> pr evkanl kaka kellhet
-
3-5 evkanl tej
Teteje
Elkszts
A tltelkhez egy tlban kikeverem a kristlycukrot, a vanillincukrot s a tojsok srgjt. Majd hozzadom a gz fltt felolvasztott tcsokoldt s tejet, vagy kimaradt hzi csokimzat s tejet, s alaposan elkeverem. Majd ha nem ltom elg feketsnek a masszt, hozzadok egy kis kakaport, s ezzel is alaposan elkeverem. Amikor egynem lett a krm, hozzadom a darlt dit s alaposan kikeverem ezzel is. Vgl vatosan beleforgatom a tojsok fehrjbl vert kemny habot is, s vatosan egynemv keverem a masszt.
A tsztt kt rszre osztom, egy kisebbre, s egy nagyobbra, majd kinyjtom mindkettt. A nagyobbikat a tepsi aljra teszem, hagyok neki peremet, hogy felfogja a krmet majd. Erre rntm a krmet, majd befedem a kisebbik tsztalappal. Megszrklom a tetejt s elmelegtett stben kzepes-halk lngon 45-50 percet stm. Tepsiben hagyom kihlni, majd utna kockkra vgom, s meghintem porcukorral.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|