Dezső szelet
Hozzávalók:
Tészta:
-
200 gr liszt
-
150 gr vaj
-
1 tojás sárgája
-
1 evőkanál cukor
-
csipetnyi só
-
1 citrom leve
A tésztához a hozzávalókat egy tálban kézzel összegyúrjuk, majd félretesszük, míg megcsináljuk a krémet.
Töltelék:
-
6 tojás (külön kell választani)
-
270 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
200 gr darált dió
-
100 gr étcsokoládé vagy kimaradt házi csokimáz --> pár evőkanál kakaó kellhet
-
3-5 evőkanál tej
Teteje
Elkészítés
A töltelékhez egy tálban kikeverem a kristálycukrot, a vanillincukrot és a tojások sárgáját. Majd hozzáadom a gőz fölött felolvasztott étcsokoládét és tejet, vagy kimaradt házi csokimázat és tejet, és alaposan elkeverem. Majd ha nem látom elég feketésnek a masszát, hozzáadok egy kis kakaóport, és ezzel is alaposan elkeverem. Amikor egynemű lett a krém, hozzáadom a darált diót és alaposan kikeverem ezzel is. Végül óvatosan beleforgatom a tojások fehérjéből vert kemény habot is, és óvatosan egyneművé keverem a masszát.
A tésztát két részre osztom, egy kisebbre, és egy nagyobbra, majd kinyújtom mindkettőt. A nagyobbikat a tepsi aljára teszem, hagyok neki peremet, hogy felfogja a krémet majd. Erre ráöntöm a krémet, majd befedem a kisebbik tésztalappal. Megszúrkálom a tetejét és előmelegített sütőben közepes-halk lángon 45-50 percet sütöm. Tepsiben hagyom kihűlni, majd utána kockákra vágom, és meghintem porcukorral.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|