Diós-csokis-kakaós keksz (68 db lett, 5-6 cm-es átmérőjű tallérok)
Hozzávalók:
-
200 gr vaj (olvasztott)
-
170 gr kristálycukor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
30 gr cukrozatlan kakaópor
-
200 gr finomliszt
-
300gr dió (172gr darálva, 128 gr durvára szelve)
-
1 kk sütőpor
-
100 gr apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés
A megolvasztott vajat, a kristálycukrot, a sót és a tojásokat egy tálban lukas fakanállal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is,
és ezzel is alaposan elkeverjük. Majd hozzáöntjük a lisztet, a diókat, a sütőport és az apróra vágott étcsokoládét is. Fakanállal alaposan összedolgozzuk. Ilyen ragacsos,
nem nyújtható masszát kell kapjunk.
Majd begyújtjuk a sütőt, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kiskanállal szedünk kis darabokat, és kezünkkel kis diónyi golyóbisokat formálunk,
majd ujjunkkal lelapogatjuk őket. Lehet szorosan tenni, mert nem nagyon nőnek meg. Előmelegített sütőben 13-16 percig sütjük, 4-6 fokozaton.
Vigyázzunk, mert a széle hajlamos megégni, pláne ahol a csokidarabkák vannak. Én mindig megfordítottam egyszer a tepsit.
Még puha, amikor kivesszük, majd kitesszük egy konyhai törlőkendővel kibélelt tálcára, és hagyjuk kihűlni, ekkor fog megkeményedni.
Ha a sütőből keményen vesszük ki, előfordulhat, hogy kőkemény lesz később...
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|