Dis-csokis-kakas keksz (68 db lett, 5-6 cm-es tmrj tallrok)
Hozzvalk:
-
200 gr vaj (olvasztott)
-
170 gr kristlycukor
-
1 csipet s
-
2 db tojs
-
30 gr cukrozatlan kakapor
-
200 gr finomliszt
-
300gr di (172gr darlva, 128 gr durvra szelve)
-
1 kk stpor
-
100 gr aprra vgott tcsokold
Elkszts
A megolvasztott vajat, a kristlycukrot, a st s a tojsokat egy tlban lukas fakanllal habosra keverjk, majd hozzadjuk a kakaport is,
s ezzel is alaposan elkeverjk. Majd hozzntjk a lisztet, a dikat, a stport s az aprra vgott tcsokoldt is. Fakanllal alaposan sszedolgozzuk. Ilyen ragacsos,
nem nyjthat masszt kell kapjunk.
Majd begyjtjuk a stt, s egy tepsit kiblelnk stpaprral, majd kiskanllal szednk kis darabokat, s keznkkel kis dinyi golybisokat formlunk,
majd ujjunkkal lelapogatjuk ket. Lehet szorosan tenni, mert nem nagyon nnek meg. Elmelegtett stben 13-16 percig stjk, 4-6 fokozaton.
Vigyzzunk, mert a szle hajlamos meggni, plne ahol a csokidarabkk vannak. n mindig megfordtottam egyszer a tepsit.
Mg puha, amikor kivesszk, majd kitesszk egy konyhai trlkendvel kiblelt tlcra, s hagyjuk kihlni, ekkor fog megkemnyedni.
Ha a stbl kemnyen vesszk ki, elfordulhat, hogy kkemny lesz ksbb...
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|