Piskóta tekercs
Hozzávalók:
Tészta:
-
5 tojás
-
5 ek cukor
-
4 ek liszt (igen 4, így lágyabb lesz a tészta)
Töltelék:
Elkészítés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük géppel és apránként hozzáadjuk a cukrot. Majd a tojássárgákat egyenként óvatosan belekeverjük fakanállal, végül a lisztet kanalanként hozzáadva óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és elterítjük benne a tésztát. Majd 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt közepesen magas lángon készre sütjük. Ha megsült, egy porcukorral megszórt zsírpapírra borítjuk, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, megkenjük lekvárral, és felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Ezután felszeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|