Kakas kevert
Hozzvalk:
-
4 tojs (szt kell majd vlasztani)
-
230 gr porcukor
-
25-30 gr holland kakapor
-
1-2 dl tej
-
60 gr olvasztott margarin
-
250 gr liszt
-
1 csomag stpor
Tltelk:
- sajt darabos meggylekvr, baracklekvr, tkmindegy, csak ne bolti fos legyen, mert az eltnik.
Teteje:
- 60-70 gr margarin
- 5-8 ek. porcukor
- 3-4 ek holland kakapor
- 1 burtsnyi olvaolaj
Elkszts
A tojsokat sztvlasztjuk, a srgjt a porcukorral, a kakaporral habosra keverjk, majd belentjk az olvasztott margarint s hozzntnk egy kis tejet. Majd felverjk a fehrjket is. A lisztbe belekeverjk a stport, s felvltva adjuk a kakas masszhoz a habot s a lisztet. Alaposan, de vatosan elkeverjk egynemre a masszt. Stpaprral blelt kzepes tepsibe ntjk a tsztt, s 25-35 percig stjk. Elszr 5 percig magas lngon, majd utna mg ki nem sl kzepes-alacsony lngon. Amikor mr meg tudjuk fogni, lapjban kett vgjuk. Majd egyik felt megkenjk lekvrral, majd visszatesszk a tetejt.
Ha kihlt a tsztnk, elksztjk a csokimzat. Gzon felolvasztjuk a vajat, hozzadjuk a porcukrot s a kakat, majd a vgn egy kicsi olvaolajat ntnk r, kavargatjuk folyamatosan, nehogy odagjen. Amikor mr csurgathat, kicsit srbb, mint a mz, akkor rkenjk vatosan a mr kihlt tszta tetejre.
|
|
|