Kakaós kevert
Hozzávalók:
-
4 tojás (szét kell majd választani)
-
230 gr porcukor
-
25-30 gr holland kakaópor
-
1-2 dl tej
-
60 gr olvasztott margarin
-
250 gr liszt
-
1 csomag sütőpor
Töltelék:
- saját darabos meggylekvár, baracklekvár, tökmindegy, csak ne bolti fos legyen, mert az eltűnik.
Teteje:
- 60-70 gr margarin
- 5-8 ek. porcukor
- 3-4 ek holland kakaópor
- 1 burításnyi olívaolaj
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, a kakaóporral habosra keverjük, majd beleöntjük az olvasztott margarint és hozzáöntünk egy kis tejet. Majd felverjük a fehérjéket is. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és felváltva adjuk a kakaós masszához a habot és a lisztet. Alaposan, de óvatosan elkeverjük egyneműre a masszát. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát, és 25-35 percig sütjük. Először 5 percig magas lángon, majd utána míg ki nem sül közepes-alacsony lángon. Amikor már meg tudjuk fogni, lapjában ketté vágjuk. Majd egyik felét megkenjük lekvárral, majd visszatesszük a tetejét.
Ha kihűlt a tésztánk, elkészítjük a csokimázat. Gázon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót, majd a végén egy kicsi olívaolajat öntünk rá, kavargatjuk folyamatosan, nehogy odaégjen. Amikor már csurgatható, kicsit sűrűbb, mint a méz, akkor rákenjük óvatosan a már kihűlt tészta tetejére.
|
|
|