Mokkakocka
Hozzvalk:
-
4 tojs
-
125 gr kristlycukor
-
150 gr liszt
-
1 csomag stpor
-
25 gr holland kakapor
-
1 evkanl rlt kv
-
125 gr darlt mogyor
-
1 dl olaj
-
1 burtsnyi rum
-
1-1,5 dl sznsavmentes svnyvz
Teteje:
- 1,5 tbla Boci Rig Jancsi felolvasztva
- 1 burtsnyi olvaolaj
Elkszts
A tojsokat s a cukrot habosra keverjk (nem kell felverni a fehrjt). Majd a lisztet, a stport, a kakaport, s a kvt is hozzadjuk, s fakanllal sszekeverjk. Majd hozzadjuk a mogyort, az olajat a rumot, majd aprnknt hozzntjk az svnyvizet s jl sszekeverjk. Olajjal kikent kzepes tepsibe ntjk a tsztt, s 25-35 percig stjk. Ha kihlt, gz fltt olvasztott csokoldval bevonjuk a tetejt.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|