Mokkakocka
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
125 gr kristálycukor
-
150 gr liszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 gr holland kakaópor
-
1 evőkanál őrölt kávé
-
125 gr darált mogyoró
-
1 dl olaj
-
1 burításnyi rum
-
1-1,5 dl szénsavmentes ásványvíz
Teteje:
- 1,5 tábla Boci Rigó Jancsi felolvasztva
- 1 burításnyi olívaolaj
Elkészítés
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük (nem kell felverni a fehérjét). Majd a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a kávét is hozzáadjuk, és fakanállal összekeverjük. Majd hozzáadjuk a mogyorót, az olajat a rumot, majd apránként hozzáöntjük az ásványvizet és jól összekeverjük. Olajjal kikent közepes tepsibe öntjük a tésztát, és 25-35 percig sütjük. Ha kihűlt, gőz fölött olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|