Spenótos szűzérme vele sült héjas krumplival
Hozzávalók:
-
1 db szűzérme egészben
-
krumpli
-
olívaolaj
-
só
-
20-30 levél spenót
-
1 gerezd fokhagyma összezúzva
Elkészítés:
A spenót levelekről leszedjük a szárukat, majd alaposan megmossuk őket. Utána felvágjuk egy deszkán egy éles késsel, mintha petrezselymet vágnánk. Utána egy kis tálkába olívaolajat teszünk, kb 0.5-1 dl-t. Megsózzuk picit, beletesszük az összezúzott fokhagymát és összekeverjük a spenóttal. Ez lesz a kulimász, amivel bekenjünk a húst és a krumplit is.
A krumplikat alaposan megmossuk, ha kell szivaccsal átdörzsöljük. Majd egy jénai alját kikenünk egy kis olívaolajjal, majd beleszeleteljük héjastul a nyers krumplit, majd meglocsoljuk, és alaposan összekeverjük a spenótos kulimász felével.
A szűzérmét a spenótos krumpli tetejére tesszük, majd rálocsoljuk a maradék spenótos kulimászt. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük pár órára, majd előmelegített sütőben 1,5-2 óra alatt puhára sütjük. Közben fél-háromnegyed óránként meglocsoljuk a saját levével, forgatjuk a jénait és a húst is, a fóliát pedig mindig rajt hagyjuk, különben kiszárad. Én reggel szoktam bepácolni, beteszem a hűtőbe és csak este veszem ki sütni. De lehet rögtön is, csak akkor nem biztos, hogy annyira összeállnak az ízek.
|
|
|