Rpatorta 01
Hozzvalk:
Tszta:
-
1) 140 gr sima liszt
-
2) 140 gr rtesliszt
-
3) 2 tk stpor
-
4) 1 kk fahj
-
5) 1 csipet s
-
6) 4 egsz tojs
-
7) 200 gr kristlycukor
-
8) 1 csomag vanillincukor
-
9) 1,3 dl olaj
-
10) 350 gr pucolt, reszelt srgarpa
-
10) 200 gr di
-
10) 50 gr tcsokold
Krm:
-
250 gr mascarpone
-
3 tojs
-
3 csomag vanillincukor (Igen, n szndkosan nem adok hozz cukrot, mert neknk elg 3 vanillincukorral is)
Dszts:
Elkszts:
A hozzvalkat 1-5-ig egy tlba teszem s fakanllal sszekeverem. Majd a tbbi hozzvalt 6-9-ig egy msik tlban keverem ki eletromos habvervel. Majd a kt masszt sszentm, majd hozzteszem a serpenyben megpirtott, - majd miutn kihlt - ledarlt di ktharmadt (tbbi a tetejre megy dsztsnek), a megpucolt, s nagyluk sajtreszeln lereszelt nyers srgarpt, s az aprra vgott tcsokoldt is, s alaposan elkeverem fakanllal. Majd egy kapcsos tortaformt kizsrozok s lisztezek, s belentm a masszt. Elmelegtett stben lass tzn tprbig stm. Ez eltarthat egy darabig, plne ha letveszlyes, magtl lltd stnk van. Egybknt olyan 40-50 perc elg kne neki, de n tbb, mint egy rn t stttem, de legalbb nem maradt nyers sehol sem:)
Mg sl a tszta, addig megcsinljuk a krmet. Ehhez a tojsokat sztvlasztjuk, majd a fehrjt egy csomag vanillincukorral kemny habb verjk, de ne tl sokig, klnben ssze fog esni. Majd a mascarpont egy msik tlba tesszk, s hozzadjuk a 3 tojs srgjt, s a 2 csomag vanillincukrot is. Majd aprnknt hozzadjuk a felvert habot, s egy lyukas fakanllal egynemre keverjk, majd htbe tesszk.
Mikor kislt a torta, kivesszk a formbl, s hagyjuk hlni. Majd 3 lapra vgjuk, sztesszk ket, s megint hagyjuk kicsit hlni. Utna betltjk, majd kvl is bekenjk a krmmel. Utna 10 percre htbe tesszk, majd kivesszk s rszrjuk a pirtott, ledarlt di egyharmadt. Htben troljuk a krm miatt, de ha valaki csak simn tepsiben sti ki, nem is felttlen kell bele tltelk. Elg csak egy kis csokimz a tetejre.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|