Répatorta 01
Hozzávalók:
Tészta:
-
1) 140 gr sima liszt
-
2) 140 gr rétesliszt
-
3) 2 tk sütőpor
-
4) 1 kk fahéj
-
5) 1 csipet só
-
6) 4 egész tojás
-
7) 200 gr kristálycukor
-
8) 1 csomag vanillincukor
-
9) 1,3 dl olaj
-
10) 350 gr pucolt, reszelt sárgarépa
-
10) 200 gr dió
-
10) 50 gr étcsokoládé
Krém:
-
250 gr mascarpone
-
3 tojás
-
3 csomag vanillincukor (Igen, én szándékosan nem adok hozzá cukrot, mert nekünk elég 3 vanillincukorral is)
Díszítés:
Elkészítés:
A hozzávalókat 1-5-ig egy tálba teszem és fakanállal összekeverem. Majd a többi hozzávalót 6-9-ig egy másik tálban keverem ki eletromos habverővel. Majd a két masszát összeöntöm, majd hozzáteszem a serpenyőben megpirított, - majd miután kihűlt - ledarált dió kétharmadát (többi a tetejére megy díszítésnek), a megpucolt, és nagylukú sajtreszelőn lereszelt nyers sárgarépát, és az apróra vágott étcsokoládét is, és alaposan elkeverem fakanállal. Majd egy kapcsos tortaformát kizsírozok és lisztezek, és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben lassú tűzön tűpróbáig sütöm. Ez eltarthat egy darabig, pláne ha életveszélyes, magától állítódó sütőnk van. Egyébként olyan 40-50 perc elég kéne neki, de én több, mint egy órán át sütöttem, de legalább nem maradt nyers sehol sem:)
Míg sül a tészta, addig megcsináljuk a krémet. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csomag vanillincukorral kemény habbá verjük, de ne túl sokáig, különben össze fog esni. Majd a mascarponét egy másik tálba tesszük, és hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, és a 2 csomag vanillincukrot is. Majd apránként hozzáadjuk a felvert habot, és egy lyukas fakanállal egyneműre keverjük, majd hűtőbe tesszük.
Mikor kisült a torta, kivesszük a formából, és hagyjuk hűlni. Majd 3 lapra vágjuk, szétesszük őket, és megint hagyjuk kicsit hűlni. Utána betöltjük, majd kívül is bekenjük a krémmel. Utána 10 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük és rászórjuk a pirított, ledarált dió egyharmadát. Hűtőben tároljuk a krém miatt, de ha valaki csak simán tepsiben süti ki, nem is feltétlen kell bele töltelék. Elég csak egy kis csokimáz a tetejére.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|