Natr csirke 02
Hozzvalk
Csirke
-
400-500 gr csirkemell
-
s, bors, pici liba/kacsazsr
Rizs
-
pici liba/kacsazsr
-
1 cssze rizs
-
1.8 cssze vz
-
pici s
Ckla salta
-
5 db ckla
-
2 db alma
-
2 db rpa
-
fl zeller
Elkszts
A rizst szrben megmossuk, majd egy lbasban egy kevs zsron megfuttatjuk, majd felntjk vzzel, megszzuk, felforraljuk, majd fed alatt 10-15 perc alatt (rizs fajtjtl fgg) a legalacsonyabb lngon fzzk.
A cklkat megmossuk, majd egy lbasba tesszk, feleresztjk vzzel, megszzuk kicsit, majd kb 1 rn t puhra fzzk. Msik ednyben ss vzben megfzzk kb 20 perc alatt a megpucolt, meghmozott rpkat s a zellert. Amikor megfttek a cklk, akkor csipesz segtsgvel mg melegen lehzzuk a hjukat, majd mikor mr meg tudjuk fogni kzzel, akkor a nagyluk sajtreszeln lereszeljk a cklkat, a rpkat s a zellert. Vgn pedig meghmozzuk az almt, s azt is belereszeljk. (Almkat nem kell megfzni.) Majd jl sszekavarjuk, s hagyjuk kicsit llni.
A csirkt kockra vgjuk, majd nagy lngon egy serpenyben vagy wok-ban egy kicsi liba/kacsazsrban megforgatjuk, majd rtesszk a fszereket, s tovbbra is nagy lngon stjk s kzben forgatjuk. Majd 5 percig alacsony lngon stjk, majd 5 percig kzepes lngon. Ha esetleg lett egy kis leve, azt ntsk le rla, s l nlkl tlaljuk.
|
|
|