Natúr csirke 02
Hozzávalók
Csirke
-
400-500 gr csirkemell
-
só, bors, pici liba/kacsazsír
Rizs
-
pici liba/kacsazsír
-
1 csésze rizs
-
1.8 csésze víz
-
pici só
Cékla saláta
-
5 db cékla
-
2 db alma
-
2 db répa
-
fél zeller
Elkészítés
A rizst szűrőben megmossuk, majd egy lábasban egy kevés zsíron megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt (rizs fajtájától függ) a legalacsonyabb lángon főzzük.
A céklákat megmossuk, majd egy lábasba tesszük, feleresztjük vízzel, megsózzuk kicsit, majd kb 1 órán át puhára főzzük. Másik edényben sós vízben megfőzzük kb 20 perc alatt a megpucolt, meghámozott répákat és a zellert. Amikor megfőttek a céklák, akkor csipesz segítségével még melegen lehúzzuk a héjukat, majd mikor már meg tudjuk fogni kézzel, akkor a nagylukú sajtreszelőn lereszeljük a céklákat, a répákat és a zellert. Végén pedig meghámozzuk az almát, és azt is belereszeljük. (Almákat nem kell megfőzni.) Majd jól összekavarjuk, és hagyjuk kicsit állni.
A csirkét kockára vágjuk, majd nagy lángon egy serpenyőben vagy wok-ban egy kicsi liba/kacsazsírban megforgatjuk, majd rátesszük a fűszereket, és továbbra is nagy lángon sütjük és közben forgatjuk. Majd 5 percig alacsony lángon sütjük, majd 5 percig közepes lángon. Ha esetleg lett egy kis leve, azt öntsük le róla, és lé nélkül tálaljuk.
|
|
|