Kkuszos-zabpelyhes-csokis keksz (47 db lett, kb 6 cm-es tmrj tallrok)
Hozzvalk:
-
240 gr margarin
-
185 gr kristlycukor/barnacukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 egsz tojs
-
200 gr liszt
-
200 gr durvra rlt zabpehely
-
80 gr kkuszreszelk
-
1 tk szdabikarbnapor
-
1 tk rlt fahj
-
1 narancs reszelt hja
-
100 gr tcsokold
Elkszts
A margarint, a kristly/barnacukrot, a vanillincukrot s a 2 egsz tojst egy j nagy tlban robotgppel kikeverjk. Majd egy msik tlba tesszk a lisztet, a durvra rlt zabpelyhet, a kkuszreszelket, a szdabikarbnt, a fahjat, a reszelt narancshjat s az aprra vgott tcsokoldt, s alaposan sszekeverjk. Majd a lisztes tl tartalmt tntjk a margarinos tlba, s alaposan sszedolgozzuk a masszt. Ilyen ragacsos, nyjthatatlan, undort tsztt kell kapnunk :) Amint sikerlt sszelltani a tsztt, egy kanl segtsgvel vesznk ki belle dinyi nagysg adagot, majd tenyernnkkel golybisokat formzunk. Ezeket egy stpaprral blelt tepsibe pakolgatjuk, j tvol egymstl, mert sts kzben megnnek. Majd ujjaink segtsgvel lelapogatjuk a golybisokat (kanl vagy ks rragad, kzzel knyelmesebb). Majd elmelegtett stben kzepes lngon 10-12 perc alatt kistjk ket. Sts utn mg ne nyljunk hozz egy percig, csak utna tegyk ki rcsra hlni ket. Ksz is.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|