Kókuszos-zabpelyhes-csokis keksz (47 db lett, kb 6 cm-es átmérőjű tallérok)
Hozzávalók:
-
240 gr margarin
-
185 gr kristálycukor/barnacukor
-
1 csomag vanillincukor
-
2 egész tojás
-
200 gr liszt
-
200 gr durvára őrölt zabpehely
-
80 gr kókuszreszelék
-
1 tk szódabikarbónapor
-
1 tk őrölt fahéj
-
1 narancs reszelt héja
-
100 gr étcsokoládé
Elkészítés
A margarint, a kristály/barnacukrot, a vanillincukrot és a 2 egész tojást egy jó nagy tálban robotgéppel kikeverjük. Majd egy másik tálba tesszük a lisztet, a durvára őrölt zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt narancshéjat és az apróra vágott étcsokoládét, és alaposan összekeverjük. Majd a lisztes tál tartalmát átöntjük a margarinos tálba, és alaposan összedolgozzuk a masszát. Ilyen ragacsos, nyújthatatlan, undorító tésztát kell kapnunk :) Amint sikerült összeállítani a tésztát, egy kanál segítségével veszünk ki belőle diónyi nagyságú adagot, majd tenyerünnkkel golyóbisokat formázunk. Ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakolgatjuk, jó távol egymástól, mert sütés közben megnőnek. Majd ujjaink segítségével lelapogatjuk a golyóbisokat (kanál vagy kés ráragad, kézzel kényelmesebb). Majd előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 perc alatt kisütjük őket. Sütés után még ne nyúljunk hozzá egy percig, csak utána tegyük ki rácsra hűlni őket. Kész is.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|