Natúr csirke 01
Hozzávalók
Csirke
-
400-500 gr csirkemell
-
só, bors, bazsalikom, pici liba/kacsazsír
Krumplipüré
-
kb fél kg krumpli
-
pici só
-
50-100 gr vaj/margarin
-
1 kisdoboz tejföl
Görögsaláta
-
fél kígyóuborka
-
fél lilahagyma
-
3 paradicsom
-
100-200 gr feta sajt
-
pici bazsalikom
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd belekockázzuk egy lábasba, vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, megsózzuk, és puhára főzzük. Addig egy tetős műanyagba felvágjuk kockára a görögsalátához valókat, majd megszórjuk egy kis bazsalikommal, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjenek az ízek. A csirkét kockára vágjuk, majd nagy lángon egy serpenyőben vagy wok-ban egy kicsi liba/kacsazsírban megforgatjuk, majd rátesszük a fűszereket, és továbbra is nagy lángon sütjük és közben forgatjuk. Majd 5 percig alacsony lángon sütjük, majd 5 percig közepes lángon. Míg a csirke sül, addig a már megfőtt krumpliról leöntjük a vizet, majd habverővel vagy kézi krumplinyomóval jó alaposan összemaszítjuk. Majd beletesszük a vajat/margarint, a tejfölt és ha kell sózzuk még egy picit, és közben is alaposan kevergetjük, hogy finom pürés legyen. Mire ezzel végzünk, addigra kész a csirke is. Ha esetleg lett egy kis leve, azt öntsük le róla, és lé nélkül tálaljuk.
|
|
|