Natr csirke 01
Hozzvalk
Csirke
-
400-500 gr csirkemell
-
s, bors, bazsalikom, pici liba/kacsazsr
Krumplipr
-
kb fl kg krumpli
-
pici s
-
50-100 gr vaj/margarin
-
1 kisdoboz tejfl
Grgsalta
-
fl kgyuborka
-
fl lilahagyma
-
3 paradicsom
-
100-200 gr feta sajt
-
pici bazsalikom
Elkszts
A krumplit meghmozzuk, megmossuk, majd belekockzzuk egy lbasba, vizet ntnk r, hogy jl ellepje, megszzuk, s puhra fzzk. Addig egy tets manyagba felvgjuk kockra a grgsalthoz valkat, majd megszrjuk egy kis bazsalikommal, s betesszk a htbe, hogy kicsit sszerjenek az zek. A csirkt kockra vgjuk, majd nagy lngon egy serpenyben vagy wok-ban egy kicsi liba/kacsazsrban megforgatjuk, majd rtesszk a fszereket, s tovbbra is nagy lngon stjk s kzben forgatjuk. Majd 5 percig alacsony lngon stjk, majd 5 percig kzepes lngon. Mg a csirke sl, addig a mr megftt krumplirl lentjk a vizet, majd habvervel vagy kzi krumplinyomval j alaposan sszemasztjuk. Majd beletesszk a vajat/margarint, a tejflt s ha kell szzuk mg egy picit, s kzben is alaposan kevergetjk, hogy finom prs legyen. Mire ezzel vgznk, addigra ksz a csirke is. Ha esetleg lett egy kis leve, azt ntsk le rla, s l nlkl tlaljuk.
|
|
|