Lecsós marha
Hozzávalók
-
pici disznózsír
-
1 db nagy vöröshagyma
-
kb fél kg marha, apró kockákra vágva
-
só, bors, édes pirospaprika, csípős pirospaprika
-
4-5 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
3 db sárga húsú paprika
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, majd megfuttatjuk egy kis disznózsíron, majd rögtön meg is sózzuk, nehogy odakapjon. Majd rátesszük a húst, megforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Majd aláöntönk egy kis vizet, lefedjük és főzzük egy picit. Majd az egyik paprikát és egy kis paradicsomot nagyon apróra vágjuk, és hozzátesszük. Ettől lesz neki egy kicsit sűrűbb leve. Aztán főzzük ezt pár órán át, majd amikor már majdnem puha, akkor hozzátesszük a nagyobb darabra felvágott maradék paradicsomot és paprikákat. Ezekkel is főzzük még egy kicsit, hogy megfonjadjanak a zöldségek. Majd amikor minden puha, fedő nélkül, közepes lángon zsírjára sütjük, és közben kevergetjük. Magyarul hagyjuk, hogy kicsit elfője a levét. Kész is
|
|
|