Sós stangli 02
Hozzávalók:
-
175 gr tejföl
-
25 gr élesztő
-
pici kristálycukor
-
585 gr rétesliszt
-
15 gr sima liszt
-
250 gr margarin
-
2 evőkanál libazsír/kacsazsír
-
só
Teteje:
-
1 egész felvert tojás
-
pici reszelt sajt, vagy lenmag, ki amit szeret
Elkészítés:
A tejfölt olyan helyre teszem, ahol kicsit felmelegszik, majd beleteszem az élesztőt és a pici kristálycukrot is, majd hagyom felfutni. Utána a többi hozzávalót összedolgozom, majd kinyújtom a tésztát fél centisre, megkenem a tetejét egy egész tojással, megszórom reszelt sajttal vagy magokkal, majd derelyemetszővel ultravékony kis stanglikat vágok, sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolgatom őket, végül előmelegített sütőben közepes lángon aranysárgára sütöm.
|
|
|