Baconba tekert aszalt szilvs csirke zldsges rizzsel
Hozzvalk
-
csirkemell
-
s, bors
-
annyi csk bacon (szalonna), ahny csirkemell szeletnk lett
-
szeletenknt 3-4db aszalt, magozott szilva
-
kacsazsr vagy libazsr
Elkszts
A csirkemellrl leszednk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd szeletekre vgjuk, lehetleg hossz szeletekre, hogy fel lehessen majd gngylni. Majd alaposan megmossuk, megtrljk valami tiszta konyharuhban a hst, majd beszzuk. Aztn rtesszk az aszalt szilvkat, majd feltekerjk. A kisebbik feltl tekerjk a nagyobbik fel. Majd ezt a kis pakkot krbetekerjk szalonnval. Ha szt akarna esni, akkor beleszrhatunk egy fogpiszklt, hogy ne gngyldjn ki. Majd egy jnai aljt kikenjk kacsazsrral vagy libazsrral, s beletesszk a kis gngylt csirkket. Majd elmelegtett stben flia alatt 10 percet nagy lngon stjk, majd 35 percet kzepes lngon, majd megforgatjuk a hsokat s levesszk a flit. 8 percig stjk kzepes lngon, majd megint megforgatjuk ket s megint 7 percet stjk kzepes lngon.
|
|
|