Baconba tekert aszalt szilvás csirke zöldséges rizzsel
Hozzávalók
-
csirkemell
-
só, bors
-
annyi csík bacon (szalonna), ahány csirkemell szeletünk lett
-
szeletenként 3-4db aszalt, magozott szilva
-
kacsazsír vagy libazsír
Elkészítés
A csirkemellről leszedünk mindent, amit nem akarunk megenni. Majd szeletekre vágjuk, lehetőleg hosszú szeletekre, hogy fel lehessen majd göngyölni. Majd alaposan megmossuk, megtöröljük valami tiszta konyharuhában a húst, majd besózzuk. Aztán rátesszük az aszalt szilvákat, majd feltekerjük. A kisebbik felétől tekerjük a nagyobbik felé. Majd ezt a kis pakkot körbetekerjük szalonnával. Ha szét akarna esni, akkor beleszúrhatunk egy fogpiszkálót, hogy ne göngyölődjön ki. Majd egy jénai alját kikenjük kacsazsírral vagy libazsírral, és beletesszük a kis göngyölt csirkéket. Majd előmelegített sütőben fólia alatt 10 percet nagy lángon sütjük, majd 35 percet közepes lángon, majd megforgatjuk a húsokat és levesszük a fóliát. 8 percig sütjük közepes lángon, majd megint megforgatjuk őket és megint 7 percet sütjük közepes lángon.
|
|
|