Nektarinos sült csirke rizzsel
Hozzávalók
-
rizs
-
fél-1 kg csirkemell
-
só, pici aszalt, ici-pici kockára vágott gyömbér
-
libazsír vagy kacsazsír
-
1 kg nektarin (azért sok, mert ez fog megfelelni a salátának mellé)
Elkészítés
Egy jénai alját kikenjük libazsírral/kacsazsírral. A csirkét kockára/csíkokra/szeletekre vágjuk, majd besózzuk. Beletesszük a jénaiba, megszórjuk egy picike gyömbérrel, majd a tetejére halmozzuk a megmosott, meghámozott nektarinokat, majd alufóliát teszünk a jénai tetejére. Majd ha estére lesz, bevágjuk egy kicsit a hűtőbe, ha ebédre, akkor meg előmelegítjük a sütőt, majd közepes lángon háromnegyed órán át sütjük fólia alatt, majd ízlés szerint pirítjuk még egy kicsit 10-20 percet fólia nélkül. Kész is :D Ha a rizst előtte megcsináltuk, akkor érdemes a tűzhely tetejére tenni míg sül a csirke, mert ha elég ratyi a sütőnk, akkor simán átmelegszik a sütő tetején is, mire kész a csirke :D
|
|
|