Zsebes karaj paradicsom-paprika saltval s slt krumplival
Hozzvalk:
Zsebes karajhoz:
-
1 db kzepes karaj egyben
-
s
-
sertssonka szeletek
-
cheddar sajt szeletek
-
rpa szeletek
-
cukkini szeletek
-
s, bazsalikom, trkony
-
olvaolaj
Paradicsom-paprika salta:
-
s
-
pici porcukor
-
kb fl citrom leve
-
pici 10%-os ecet
-
hideg vz
-
5-6 szem koktlparadicsom vagy sima paradicsom, de legyen ze, klnben nem rdemes nekillni, mert nem lesz semmi ze
-
kt paprika
-
bazsalikom
Elkszts:
A karajba egy les kssel szeleteket vgunk, de nem vgjuk vgig, csak addig, mg gy nz ki, mintha egy fs lenne, aminek a fogait csinljuk. Teht 3 oldalt el vannak vgva a szeletek, csak az als rsznl rintkeznek a karaj tbbi rszvel. Aki nem rti, nzze meg a linket ahol talltam, ott tbb fot van. Majd alaposan besztam. Utna fogtam a sonkt, nekem kr alak volt itthon, gyhogy szpen az egyik oldalra rtettem egy sajt szeletet, egy rpa szeletet s egy cukkini szeletet (nyersen persze), majd rfordtottam a sonka msik felt s beletettem az els zsebbe. Teht most gy nz ki, hogy hs, sonkba tekert cuccok, hs. Majd addig ismteltem ezt, mg elfogytak a zsebek. Majd rtettem az egszet egy aluflira, majd jra besztam, rtettem egy kis trkonyt s bazsalikomot is, vgl pedig meglocsoltam egy kis olajjal. Becsomagoltam, s bevgtam a htbe. Este pedig egy jnai aljra tettem 1-2 dl vizet s abba tettem bele a jl becsomagolt karajt. Kzepes lngon stttem 1,5 rt, kzben egyszer megfordtottam a jnait, a hshoz nem nyltam. Utna fl rig stttem gy, hogy kicsit sztnyitottam a flit. Ksz is. Amikor tlaltam, akkor meg ilyen oldalasan vgtam, hogy jl ltszdjanak a beletett cuccok.
A salthoz a citromlevet, a porcukort, az ecetet s a st kikevertem, majd felntttem 2-3 dl hideg vzzel. Majd beletettem a felszeletelt paradicsomot s paprikt, vgl pedig megszrtam egy kis bazsalikommal. Htbe tettem ezt is. Ksz is :D
Kicsit nehz kajnak tnik, de nagyon csszik, s a cukkini nem is rzdik benne. Zuram meg is ijedt, hogy mit akarok n vele itten megetetni, de betolta az egszet, s felvettk a menre, mert rettent nagy sikere volt :)
Az eredeti receptet itt talltam.