Meggyes kocka / Étcsokis gyümölcsös kocka
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
250 gr porcukor
-
100 gr vaj
-
175 gr tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
300 gr liszt
-
lecsöpögtetett, magozott meggy / kandírozott gyümölcsök, étcsokoládé
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket elkezdjük felverni, majd apránként 100 gr porcukrot adunk hozzá, és kemény habbá verjük. A vajat egy másik tálba 150 gr porcukorral habosra keverünk, és keverés közben egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot, és a sütőport. A habosra kevert masszához fakanállal keverjük hozzá felváltva a tojáshabot és a lisztet. Egy magas szélű, közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, és a masszát belesimítjuk, majd sűrűn megszórjuk magozott meggyel / étcsokival, kandírozott gyümölcsökkel. Közepesen meleg sütőben lassan kisütjük, majd vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|