Meggyes őzgerinc
Hozzávalók: Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 160-170 gr porcukor
- 130 gr liszt
- 1 evőkanál rum
- 1 narancs reszelt héja
- fél narancs leve
- 120 gr darált dió
- 1 kisüveg magozott meggy, vagy hígan eltett meggybefőtt, vagy igazi meggy :D
- forma kikenéséhez margarin és egy pici porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy nagy tálban géppel felverjük, de csak habosra, nem teljesen keményre. Majd hozzáadjuk apránként a porcukrot, és tovább verjük géppel, míg kemény habot kapunk. Ezután fakanállal (ez fontos, ne géppel, hanem ha lehet lyukas fakanállal) keverjük bele apránként a lisztet. Majd jól elkeverjük, de ügyesen, hogy a hab ne essen le. Majd apránként belekeverjük a darált diót is, és ezzel is jó alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk a rumot, megint jól elkeverjük, majd a narancs levét és héját, ezzel is jól elkeverjük, végül pedig a magozott, lecsöpögtetett meggyet is, és ezzel is alaposan elkeverjük.
Egy őzgerinc formát kivajazunk, porcukorral meghintjük, és belöntjük óvatosan a masszát. Előmelegített sütőben kb 45 perc alatt, lassú, kicsit közepes lángon megsütjük. Sütés után csak kivesszük a sütőből, és 5 perc után borítjuk csak ki a süteményt a formából. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.
|
|
|