Meggyes zgerinc
Hozzvalk: Tszta:
- 6 tojsfehrje
- 160-170 gr porcukor
- 130 gr liszt
- 1 evkanl rum
- 1 narancs reszelt hja
- fl narancs leve
- 120 gr darlt di
- 1 kisveg magozott meggy, vagy hgan eltett meggybeftt, vagy igazi meggy :D
- forma kikenshez margarin s egy pici porcukor
Elkszts:
A tojsfehrjket egy nagy tlban gppel felverjk, de csak habosra, nem teljesen kemnyre. Majd hozzadjuk aprnknt a porcukrot, s tovbb verjk gppel, mg kemny habot kapunk. Ezutn fakanllal (ez fontos, ne gppel, hanem ha lehet lyukas fakanllal) keverjk bele aprnknt a lisztet. Majd jl elkeverjk, de gyesen, hogy a hab ne essen le. Majd aprnknt belekeverjk a darlt dit is, s ezzel is j alaposan elkeverjk. Majd hozzadjuk a rumot, megint jl elkeverjk, majd a narancs levt s hjt, ezzel is jl elkeverjk, vgl pedig a magozott, lecspgtetett meggyet is, s ezzel is alaposan elkeverjk.
Egy zgerinc formt kivajazunk, porcukorral meghintjk, s belntjk vatosan a masszt. Elmelegtett stben kb 45 perc alatt, lass, kicsit kzepes lngon megstjk. Sts utn csak kivesszk a stbl, s 5 perc utn bortjuk csak ki a stemnyt a formbl. Ha kihlt, porcukorral meghintve knljuk.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|