Gombás csirkepaprikás
Hozzávalók:
-
1-2 fej vöröshagyma/hagymából sosem elég/
-
fél-1 kg csirkemell (apróra vágva, csíkokra, egészben, ki hogy szereti, érdemes kiklopfolni ha szeleteket csinálunk, bár ha férfinak lesz, akkor ne, mert reklamál, hogy vékony a hús)
-
egy bögre vegyes gomba (befőtteknél lehet találni)
-
2 gerezd fokhagyma
-
pirospaprika, só, bors
-
1 db paprika apróra vágva
-
1 db paradicsom apróra vágva
-
kis poharas tejföl, 2-3 ek. liszt (=habarás)
Elkészítés:
Hagymát olajon megdinszteljük, megsózzuk. Kicsit pirítjuk. Jöhet a hús, a fűszerek, gomba, kicsit átsütjük őket, majd a paprika és a paradicsom. Aztán ha puha a hús és a gomba, hozzákeverjük a habarást. Közben lehet, elfövi a levét, akkor kell egy kis vizet öntögetni alá. Ilyen narancssárgának kell majd lennie. Ki mennyi pirosat tesz bele :D
|
|
|