Manduls
Hozzvalk:
Tszta:
-
285 gr liszt
-
275 gr darlt di
-
250 gr szobahmrsklet, puha margarin
-
180 gr porcukor
-
30 gr holland kaka
-
0,5 dl rum
Tltelk (lbosba):
-
3 egsz tojs (de ha nagyobbak, elg 2 is)
-
230 gr porcukor
-
250 gr puha margarin
-
zls szerint mandula aroma (38ml)
Elkszts
Tszta: Egy tlba teszem a tszta hozzvalit, s alaposan sszegyrom. Eleinte gy fog tnni, hogy szraz, de a keznk melege segteni fog, st lehet ragad majd egy kicsit. Ha sszegyrtuk, jl kilisztezett helyen nyjtsuk ki. Ha nincs elg helynk, inkbb vegyk kett a tsztt, s kt rszletben nyjtsuk ki, hogy szp vkony legyen. Ha nem liszteznk al elgg, akkor nehz lesz nyjtani, s ragadni fog. Nemcsak amin nyjtjuk, de a sodrfra is r fog ragadni, teht azt is lisztezzk mindig. Majd tetszs szerinti nagysg pogcsaszaggatval karikkat szaggatunk. Ezeket stpaprral blelt tepsiben lass-kzepes lngon 10-12 perc alatt kistjk. Vigyzzunk, nehogy odagessk, mert hamar megsl.
Krm: A tojsokat egszben beletjk egy lbasba, majd habosra keverjk, ezutn hozzadjuk a porcukrot, majd ezzel is sszekeverjk. Eztun feltesszk lass tzre fni, majd ha mr jl felftt (kzben folyamatosan kavargatjuk, klnben a cukor miatt leg), eloltjuk, majd flretesszk hlni. Amikor kihlt, botmixerrel hozzkeverjk aprnknt a puha, szobahmrsklet margarint is. Vgl pedig hozzadunk zls szerint mandula aromt. Kicsit betehetjk a htbe, ha esetleg tl folykonyra sikerlt. Majd ezzel a krmmel sszeragasztjuk a tallrokat. Majd, ha hideg van, lehet pr rt kint hagyni, de utna mindenkpp htben kell trolni. Nekem 80 db lett, teht sszeragasztva 40, s 6,5cm tmrj pogcsaszaggatval csinltam.
|
|
|