Hagyms csirke
Hozzvalk
-
rizs
-
fl kg csirkemell
-
2-3 nagy fej hagyma nagy kockkra vgva (egyet hosszba, kettt keresztbe kell rajt vgni, gy lesz kocka)
-
2 sima paprika vagy 1 kaliforniai paprika
-
2 nagyobb rpa aprra vgva
-
4 dl zldbab (mirelit is j, igen, 4 dl-es csszbl mrem ki)
-
pr db bambuszrgy
-
pici olaj, s, bors
-
szjaszsz (enlkl nem lesz olyan jellegzetes "knai kaja" ze, de elhagyhat)
Elkszts
1.) A zldsgeket (hagyma, paprika, rpa) rdemes felvgni elre, s akr htbe tenni lgmentesen lezrva, mg neki nem llunk fzni.
2.) Feltesszk fni a rizst.
3) Ezalatt felvgjuk kockkra a csirkt, majd Wok-ban vagy serpenyben melegtnk egy pici olajat, majd rtesszk a csirkt, s kzepes lngon fehrre stjk, szzuk, borsozzuk, de vatosan, mert a szjaszsz ers (nekem...). Majd halkabb lngon 5 percig stjk, majdnem puhra. Utna rburtjuk az sszes zldsget, locsolunk r egy kis szjaszszt, s nagy lngon megpirtjuk. Majd halkabb lngon stjk mg pr percig, majd megint nagy lngon pr percig. Ksz is. A zldsg ropogs kell maradjon. Ezalatt elkszl a rizs is, tlalhatjuk is a vacsort :)
|
|
|