Hagymás csirke
Hozzávalók
-
rizs
-
fél kg csirkemell
-
2-3 nagy fej hagyma nagy kockákra vágva (egyet hosszába, kettőt keresztbe kell rajt vágni, így lesz kocka)
-
2 sima paprika vagy 1 kaliforniai paprika
-
2 nagyobb répa apróra vágva
-
4 dl zöldbab (mirelit is jó, igen, 4 dl-es csészéből mérem ki)
-
pár db bambuszrügy
-
pici olaj, só, bors
-
szójaszósz (enélkül nem lesz olyan jellegzetes "kínai kaja" íze, de elhagyható)
Elkészítés
1.) A zöldségeket (hagyma, paprika, répa) érdemes felvágni előre, és akár hűtőbe tenni légmentesen lezárva, míg neki nem állunk főzni.
2.) Feltesszük főni a rizst.
3) Ezalatt felvágjuk kockákra a csirkét, majd Wok-ban vagy serpenyőben melegítünk egy pici olajat, majd rátesszük a csirkét, és közepes lángon fehérre sütjük, sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert a szójaszósz erős (nekem...). Majd halkabb lángon 5 percig sütjük, majdnem puhára. Utána ráburítjuk az összes zöldséget, locsolunk rá egy kis szójaszószt, és nagy lángon megpirítjuk. Majd halkabb lángon sütjük még pár percig, majd megint nagy lángon pár percig. Kész is. A zöldség ropogós kell maradjon. Ezalatt elkészül a rizs is, tálalhatjuk is a vacsorát :)
|
|
|