Csrgefnk
Hozzvalk:
Tszta:
-
3 evkanl porcukor
-
1 egsz tojs
-
2 evkanl rum
-
2 evkanl szdavz
-
1 evkanl tejfl
-
kshegynyi s
-
250 gr liszt
-
50 gr vaj
Stshez:
-
zsr (olaj, br n mr vek ta nem hasznlok)
Elkszts
Egy kisebb tlkba tesszk a cukrot, tojst, rumot, tejflt, st s a szdavizet. Alaposan elkeverjk. Egy nagyobb ednyben sszemorzsoljuk a lisztet a vajjal. Ehhez hozzntjk a kis tlkban lv folykony trutyit, majd knnyen nyjthat tsztv gyrjuk. Fl-egy rt letakarva pihenni hagyjuk.
Derelyemetszvel hosszks, kb 2 cm szles, 10-12 cm hossz cskokat vgunk, majd hosszban pont kzpre is vgunk egy lukat mindegyikbe. Az egyik felknl fogva - msikat hagyhatjuk a deszkn, legalbb nem szakad majd el - s amennyiszer belefr, hurkoljuk t a lukon a szlt. gy lesz ilyen ropogs-csavaros a tszta. Forr, b olajban stjk ki. Tlals eltt porcukorral meghintjk.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|