Stolverk szelet citromosan
Hozzvalk:
Tszta:
-
500 gr liszt
-
200 gr cukor
-
100 gr margarin
-
40 gr kakapor
-
1 kvskanl szdabikarbna
-
2 egsz tojs
-
pici tej
Tltelk:
-
2 csomag vanlis pudingpor
-
2 citrom reszelt hja s leve
-
2-4 evkanl liszt
-
2-4 evkanl porcukor
-
250 gr margarin
-
8-9 dl tej (Tudom, hogy a csomagols htulja sszesen 12 dl-t r, de itt neknk 9 dl folyadkbl (tej + citroml) kell pudingot gyrtani.)
Teteje:
Elkszts
A tszthoz szksges alapanyagokat sszegyrjuk, s kzben vatosan adagoljuk hozz a tejet. Ngy cipra osztjuk, egyenknt vkonyra kinyjtva, kizsrozott, kilisztezett tepsi htn, 4-5-s fokozaton, kb 10-15 perc alatt megstjk ket. A krmhez a margarint felteszem a tzhely valami biztonsgos, de meleg pontjra, hogy olvadjon egy picit (ha elfelejtettem reggel kivenni a htbl).
Krm: A porcukrot egy tlba ntm, s rreszelem a citromok hjt. Majd egy lbasban sszekeverem a lisztet a pudingporokkal. Egy mrcbe belentm a kt citrom levt, majd felntm tejjel, hogy 9 dl legyen. Egy-kt decit rntk a lisztes pudingos porra, majd csommentesre keverem. Igen, a puding elszr ragad, de aztn megadja magt. Majd aprnknt hozzntm a tejes-citromleves trutyit (mert nan, hogy benne kell hagyni a citrom rostjait), algyjtok s folyamatos kevergets kzben srre fzm. Flreteszem hlni. Ezalatt kikeverem a mr kicsit lgyabb margarint a porcukorral s reszelt citromhjjal, s ha a pudingos massza tnyleg kihlt (kzben rdemes kevergetni), akkor a kettt sszekeverem.
A krmet 4 fel osztjuk, minden lapot megkennk vele, a tetejt is. Tetejt tcsokis rudakkal- gy nznek ki, mintha csokihangyk lennnek, hmm.. nem jut eszembe a neve- vagy reszelt csokival, vglis brmivel lehet dszteni :) Egy napot minimum llnia kell, mert mg betonkemny. Ne prbljuk meg felvgni, mert eltrhetjk, akkor meg megn az agybaj kockzata a konyha krl. Az meg senkinek sem j :)
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|