Máglyarakás
Hozzávalók FÉL gáztepsinyi adaghoz:
Tészta (tálba):
-
3 tojás sárgája
-
100 gr kristálycukor
Tészta (lábosba)
-
0,5 l felforralt tej
-
1 csomag vanillincukor
Tészta
-
3-4 db zsömle felkockázva
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Töltelék 3:
Teteje:
Elkészítés
A tejet felforralom, majd hozzáöntöm a vanillincukrot, majd hagyom kihűlni. A 2 tojássárgáját kikeverem egy tálba a kristálycukorral félreteszem, majd összekockázom a zsömléket. Amikor már nagyjából lehűlt a tej, apránként beleöntöm a cukros tojássárgája keverékbe, majd egyneművé kevergetem, majd beleteszem a zsemlekockákat is, és kézzel elkavargatom. Ez a tésztánk.
Durvára feldaraboljuk a diót, és kikeverünk 4-5 evőkanál porcukrot 1-2 evőkanál kakaóval. Vagy ki ahogy szereti. Majd felverjük a tojásfehérjéket is.
Egy kisebb tepsit jó alaposan kikenünk margarinnal.
Rétegezés: trutyis tészta --> vékony lekvárréteg --> porcukros kakaó --> dió --> tojások felvert habja
|
|
|