Franciasalta
Hozzvalk
-
1 doboz kukoricakonzerv
-
1 cssze zldbors
-
1 cssze aprra vgott srgarpa
-
1 cssze hmozott aprra vgott alma
-
majonz vagy egy tojs srgja s pr csepp olaj
-
kb negyed citrom leve
-
1-2 evkanl porcukor
-
s
-
majdnem egy nagy doboz tejfl
Elkszts
Zldborst s a rpr ss vzben puhra fzzk. Mg ez f, megcsinljuk az ntetet. Egy nagyobb tlba (lgmentesen lezrhat edny a praktikus) vagy majonzt vagy egy tojs srgjt s pr csepp olajat kikevernk, majd beletesszk a tbbi hozzvalt is, kivtel a tejflt. Ezeket jl elkeverjk habvervel (vagy villval), majd annyi tejflt adunk hozz, amennyit gondolunk. Nekem majdnem belement egy nagy dobozzal. Ha ksz, meghmozzuk, felvgjuk az almt is. Kukoricakonzervrl lentjk a levt, s tmossuk picit. Majd az ntetes ednybe ntjk a rpa-bors keverket, a kukorict s az almt is. Jl sszekeverjk, s hagyjuk lehlni kicsit. Slt hsok, hidegtlak mell tkletes.
|
|
|