Franciasaláta
Hozzávalók
-
1 doboz kukoricakonzerv
-
1 csésze zöldborsó
-
1 csésze apróra vágott sárgarépa
-
1 csésze hámozott apróra vágott alma
-
majonéz vagy egy tojás sárgája és pár csepp olaj
-
kb negyed citrom leve
-
1-2 evőkanál porcukor
-
só
-
majdnem egy nagy doboz tejföl
Elkészítés
Zöldborsót és a répár sós vízben puhára főzzük. Míg ez fő, megcsináljuk az öntetet. Egy nagyobb tálba (légmentesen lezárható edény a praktikus) vagy majonézt vagy egy tojás sárgáját és pár csepp olajat kikeverünk, majd beletesszük a többi hozzávalót is, kivétel a tejfölt. Ezeket jól elkeverjük habverővel (vagy villával), majd annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit gondolunk. Nekem majdnem belement egy nagy dobozzal. Ha kész, meghámozzuk, felvágjuk az almát is. Kukoricakonzervről leöntjük a levét, és átmossuk picit. Majd az öntetes edénybe öntjük a répa-borsó keveréket, a kukoricát és az almát is. Jól összekeverjük, és hagyjuk lehűlni kicsit. Sült húsok, hidegtálak mellé tökéletes.
|
|
|