Túrós pogácsa
Hozzávalók:
-
250 gr teljes kiőrlésű liszt/sima liszt
-
250 gr margarin
-
250 gr túró
-
só
Elkészítés
Összegyúrom a hozzávalókat egy tálban. Nem kell keleszteni, semmit sem, csak kinyújtani jó vékonyra, majd kis pogácsákat szaggatni. Hogy ne legyen tallér alakú, hanem magas, meg kell kézzel sodorni őket. Nem szoktam megkenni a tetejüket semmivel. Nem szórakozok díszítéssel. Hamar megsülnek. Először frissen a túró miatt úgy néz ki, mintha nyers maradt volna, de nem lesz az :D Közepes lángon 15 percig sütöm őket. Ja, a tepsibe sütőpapírt érdemes tenni. Ha nincs, ott a margarin.
A második képen itt van ugyanez, csak fehér lisztből.
A harmadik képen pedig megint ugyanez, szintén fehér lisztből, csak derelyeszaggatóval felvágva.
|
|
|