Sós stangli
Hozzávalók:
-
300 gr liszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
130 gr reszelt sajt (én trappistát használtam)
-
150 gr margarin (vegyük ki a hűtőből 1-2 órával a sütés előtt, ne mikrózzuk semmiképp)
-
1 tojás sárgája
-
85 gr tejföl
-
só
Teteje:
-
1 tojás sárgája
-
pici reszelt sajt, vagy lenmag, ki amit szeret
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozom, majd kinyújtom a tésztát fél centisre, megkenem a tetejét tojássárgával, és valami sajtot, vagy magot szórok rá. Derelyemetszővel ultravékony kis stanglikat vágok, sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolgatom őket, végül előmelegített sütőben közepes lángon aranysárgára sütöm.
|
|
|