Sajtos pogácsa
Az első képen kicsi pogácsaszaggatóval csináltam, a másodikat meg nagyobbal, és sokkal tovább sütöttem. Nekem a nagyobb jobban ízlik.
Hozzávalók:
-
2 dl tejföl
-
30 gr élesztő
-
pici kristálycukor
-
400 gr liszt
-
250 gr margarin
-
4 tojás sárgája
-
150 gr reszelt trappista sajt
-
3 tk. só
Teteje:
-
1 tojás sárgája, pici reszelt sajt, vagy lenmag, ki amit szeret
Elkészítés
Tejfölt picit megmelegítem, majd beleteszem az élesztőt és a kristálycukrot. Megvárom míg felfut, ezalatt egy nagy tálba beleteszem a maradék hozzávalót, majd az élesztőt is. Összegyúrom jó alaposan. Nem kell keleszteni. Kinyújtom a tésztát, piciket szaggatok, kézzel megsodrom, hogy magasak legyenek, és tepsibe pakolgatom őket, majd megkenem a tetejüket tojássárgával, és vmi sajtot, vagy magot szórok rá. Közepes lángon aranysárgára sütöm.
|
|
|