Papi-féle félbarna kenyér
Hozzávalók:
-
250 gr fehér liszt
-
250 gr barna tk. liszt
-
3 dl víz
-
2 púpos tk. só
-
egy burításnyi olaj
-
1 dl tej
-
fél élesztő
Elkészítés
Tejben felfuttatom az élesztőt, pici kristálycukrot szórok rá, hogy tutira menjek. Ez kb 10-15 perc. Legalábbis a por élesztővel. A simával hamarabb megvan. Aztán egy nagy tálba beleburítok mindent. Persze előtte kimérem a hozzávalókat :D Na, előveszem a kis robotttttgépemet, és összekutyulom az egészet vele. Na, és akkor kapok egy eléggé bizarr, ragadós, nyúlékony masszát, de azért ha lehet, legyen valami formája. Szóval se folyékony, se szilárd. Olyan legyen, amit lehet dagasztani. Aztán liszttel megszórom a tetejét, és beviszem a hálóba a tésztát. (Tálastul) És kb egy óra alatt kétszeresére, ha nem épp háromszorosára kelesztem. Utána egy margarinnal kikent, kilisztezett jénaiba teszem/öntöm az egész tésztát, és másfél óra alatt, legalacsonyabb fokozaton kisütöm a sütőben. Ennyi. Én nem szórakázok sós vízzel megkenni a tetejét, csinálja az, akinek van hozzá kedve. Nekem most speciel, ahogy a képen is látszik nem volt :D
|
|
|