Anya-fle fehr kenyr
Hozzvalk:
-
500 gr fehr liszt
-
3 dl vz
-
2 kiskanl s
-
1 dl tej
-
fl leszt
-
egy burtsnyi olaj
Elkszts
Tejben felfuttatom az lesztt, pici kristlycukrot szrok r, hogy tutira menjek. Ez kb 10-15 perc. Legalbbis a por lesztvel. A simval hamarabb megvan. Aztn egy nagy tlba beleburtok mindent. Persze eltte kimrem a hozzvalkat :D Na, elveszem a kis robotttttgpemet, s sszekutyulom az egszet vele. Na, s akkor kapok egy elgg bizarr, ragads, nylkony masszt, de azrt ha lehet, legyen valami formja. Szval se folykony, se szilrd. Olyan legyen, amit lehet dagasztani. Aztn liszttel megszrom a tetejt, s beviszem a hlba a tsztt. (Tlastul) S kb egy ra alatt ktszeresre, ha nem pp hromszorosra kelesztem. Utna egy margarinnal kikent, kilisztezett jnaiba teszem/ntm az egsz tsztt, s msfl ra alatt, legalacsonyabb fokozaton kistm a stben. Ennyi. n nem szrakzok ss vzzel megkenni a tetejt, csinlja az, akinek van hozz kedve. Nekem most speciel, ahogy a kpen is ltszik nem volt :D
Ja, s mg valami. Ne ess ktsgbe, a tetejn az a fehr akrmi az nem pensz, hanem odaslt fehr liszt. s azrt ilyen lapsi a kenyerem, mert nem magas fal jnaiban stttem ki. Szval ha van otthon magas fal, akkor abban lesz szp. De van, aki kapcsos tortaformban sti ki, s az is gynyren feljn szp magasra.
|
|
|