Zabpelyhes kakaós keksz
Hozzávalók:
-
100 gr margarin
-
80 gr lágy zabpehely
-
80 gr búzakorpa
-
3 evőkanál kakaópor
-
10 gr szódabikarbónapor
-
1 tojás
-
méz/pici édesítő (ha szemes van, akkor kanál hátával összemaszítjuk, hogy por legyen, és csak rászórunk ízlés szerint valamennyit)
Elkészítés
Tojást egészben kikeverjük (nem kell felverni a habot) az édesítővel, majd a kicsit megolvasztott margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaóport. Majd másik tálban beleöntjük a szódabikarbónaport a zabpehelybe meg a búzakorpába. Aztán a két tálban lévő cuccot összevegyítjük. /Na én ekkor jöttem rá, hogy ezt duplamasszából kell csinálni. Aztán kezdtem elölről az egészet /
Golyóbisokat formálunk a kezünkkel, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk, hogy lapsihapsik legyenek a golyócskákból. Előmelegített sütőben hirtelen kisütjük max 8-10 percig.
|
|
|