Rcsos alms pite
Hozzvalk:
Tszta:
-
100 gr vaj
-
25 gr cukor (kikeverem)
-
1.25 dl tej
-
csipetnyi s
-
250 gr liszt
-
fl csomag stpor
Tltelk:
-
5 db kzepes alma
-
fl citrom leve, reszelt hja
-
60 gr cukor
-
50 gr di
-
picike rlt fahj
Kenshez:
Elkszts
A tszta hozzvalit jl sszedolgozzuk, majd bevgjuk az egszet a htbe, mg elksztjk a tltelket.
A tltelkhez meg kell hmoznunk az almkat, le kell reszelnnk ket, majd j alaposan, kzzel ki kell facsarni a levket. (miutn mr lereszeltk ket). Majd hozzadjuk a ledarlt dit (ha nincs darlnk, nem kell pnikba esni, csak hvjuk segtsgl jl kidolgozott karizmainkat, majd egy tl s valami masszv eszkz -nekem speciel egy hsklopfol oldala volt- segtsgvel sszetrjk, amilyen aprra csak tudjuk. Segthet, ha a kzpiskolai gyllt matematika rkra gondolunk kzben.) Az sszemorzsolt dit a kifacsart lereszelt almhoz adjuk, megcukrozzuk, majd beletesszk azt, ami kimaradt.
A tsztt ezutn kivesszk a htbl, majd kinyjtjuk. A mr kinyjtott tsztt a sodrfa segtsgvel feltekerjk, majd egsz egyszeren a mr kimargarinozott, kilisztezett formra tesszk, s levgjuk a szlt, ami lelg. Ebbl a maradk tsztbl jabb kis cipt gyrunk, majd apr kis cafatkkra szedjk, melyeket tenyrrel kisodrunk ilyen kis gilisztkra, ez lesz a rcs.
A sorrend a kvetkez:
-
Van ugye a formnk :)
-
aztn jn a tszta
-
majd a baracklekvr
-
majd a tltelk
-
aztn a rcs
-
vgl pedig a tojs srgja.
Olyan ngyes-ts fokozaton stttem 25 percig. Amikor kihlt, akkor porcukorral hintettem meg.
|
|
|