Palacsinta
Hozzvalk:
Tszta:
-
liszt
-
tej
-
buborkos svnyvz vagy szda vagy sr
-
egy egsz tojs
-
csipetnyi s
-
picike olaj
Tltelk:
-
porcukros kaka, brmilyen lekvr, puding, porcukros citromhjas-leves tr, brmi, amivel szeretnnk.
Elkszts
A tojst felverjk, hozzadjuk aprnknt a lisztet s a tejet, egy cspp olajat s egy kicsi st, majd a vgn az svnyvizet. Aztn egy elmelegtett serpenyt halvnyan kiolajozunk, s egyenknt kistjk a palacsintkat. Minden egyes palacsinta eltt kikenjk kentollal mrmint olajjal a serpenyt, klnben beleragad. Kzepes lngon stjk egy percig, majd ha az egyik fele ksz, megfordtjuk, s kb 15 msodpercig stjk a msik oldalt is. Tovbb ne, klnben odag.
|
|
|