Palacsinta
Hozzávalók:
Tészta:
-
liszt
-
tej
-
buborékos ásványvíz vagy szóda vagy sör
-
egy egész tojás
-
csipetnyi só
-
picike olaj
Töltelék:
-
porcukros kakaó, bármilyen lekvár, puding, porcukros citromhéjas-leves túró, bármi, amivel szeretnénk.
Elkészítés
A tojást felverjük, hozzáadjuk apránként a lisztet és a tejet, egy csöpp olajat és egy kicsi sót, majd a végén az ásványvizet. Aztán egy előmelegített serpenyőt halványan kiolajozunk, és egyenként kisütjük a palacsintákat. Minden egyes palacsinta előtt kikenjük kenőtollal mármint olajjal a serpenyőt, különben beleragad. Közepes lángon sütjük egy percig, majd ha az egyik fele kész, megfordítjuk, és kb 15 másodpercig sütjük a másik oldalát is. Tovább ne, különben odaég.
|
|
|