Őszibarack
Hozzávalók:
Tészta:
Tálban kikeverem:
-
1 egész tojás
-
150 gr porcukor
-
1 csomag vanillincukor
-
150 gr margarin (Kikeverem őket)
-
1 ek. liszt
-
1 dl tej (ezzel is alaposan elkeverem)
-
40 dkg liszt
-
kicsi sütőpor
A hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd cipó formát kapok, és ezt félreteszem két órára. Nekem most nem volt időm megvárni, alig hagytam egy órát pihenni, de így is sikerült.
Majd kis golyóbisokat csinálunk kézzel, és ezeket a golyóbisokat tesszük bele a kivajazott-lisztezett tepsibe, TÁVOLRA EGYMÁSTÓL. Mert mint utóbb megtapasztaltam, a kis piszkok nagyra megnőttek a sütőpor miatt, és elég randa lett az összesülés miatt egy-kettő. De az íze így is finom maradt. :D
Aztán ha kisültek a golyócskák, akkor rögtön, forrón elkezdem a belüket kikapirgálni (a többit konyharuhával takarom le, hogy ne keményedjen meg, különen széttörik) egy hegyes kiskéssel, mert a golyóbis besleje is kell majd a töltelékbe. Na, nem tudom ez mennyire érthető így, de a lényeg, hogy ki kell vájni a golyóbisok közepét, hogy lukas legyen, mert oda megy majd vissza a töltelék.
Töltelék:
-
100 gr kristálycukor
-
100 gr margarin
-
baracklekvár
-
3 ek. kakaópor
-
pici rum
-
golyóbisok kikapargatott bele
Festés:
-
mandula és vérnarancs aroma
A töltelék hozzávalóit egyesével, ilyen sorrendben összekavargatom. Aztán betöltöm a már lukas golyóbisokba, és összeillesztem őket. Aztán befestem az egyiket vérnarancs ( a képen rumaromát használtam, mert rosszat vettem a boltban:), a másikat meg mandula aromával. Utána megszórom porcukorral őket.