szibarack
Hozzvalk:
Tszta:
Tlban kikeverem:
-
1 egsz tojs
-
150 gr porcukor
-
1 csomag vanillincukor
-
150 gr margarin (Kikeverem ket)
-
1 ek. liszt
-
1 dl tej (ezzel is alaposan elkeverem)
-
40 dkg liszt
-
kicsi stpor
A hozzvalkat sszekeverem egy tlban, majd cip formt kapok, s ezt flreteszem kt rra. Nekem most nem volt idm megvrni, alig hagytam egy rt pihenni, de gy is sikerlt.
Majd kis golybisokat csinlunk kzzel, s ezeket a golybisokat tesszk bele a kivajazott-lisztezett tepsibe, TVOLRA EGYMSTL. Mert mint utbb megtapasztaltam, a kis piszkok nagyra megnttek a stpor miatt, s elg randa lett az sszesls miatt egy-kett. De az ze gy is finom maradt. :D
Aztn ha kisltek a golycskk, akkor rgtn, forrn elkezdem a belket kikapirglni (a tbbit konyharuhval takarom le, hogy ne kemnyedjen meg, klnen szttrik) egy hegyes kiskssel, mert a golybis besleje is kell majd a tltelkbe. Na, nem tudom ez mennyire rthet gy, de a lnyeg, hogy ki kell vjni a golybisok kzept, hogy lukas legyen, mert oda megy majd vissza a tltelk.
Tltelk:
-
100 gr kristlycukor
-
100 gr margarin
-
baracklekvr
-
3 ek. kakapor
-
pici rum
-
golybisok kikapargatott bele
Fests:
-
mandula s vrnarancs aroma
A tltelk hozzvalit egyesvel, ilyen sorrendben sszekavargatom. Aztn betltm a mr lukas golybisokba, s sszeillesztem ket. Aztn befestem az egyiket vrnarancs ( a kpen rumaromt hasznltam, mert rosszat vettem a boltban:), a msikat meg mandula aromval. Utna megszrom porcukorral ket.