Mirinda-szelet
Hozzvalk: (a recept egy gztepsinyi adag, de n felt vettem mindennek, mivel csak kis tepsim van)
Tszta:
-
6 tojs srgja
-
6 ek. porcukor (kikeverem ket)
-
1 dl tolaj
-
4 ek. liszt
-
2 ek. kakapor
-
1 csomag stpor
-
vgl a 6 tojs felvert habja
Ezeket ebben a sorrendben kln sszekeverem, majd a habot a vgn vatosan hozzteszem. Aztn kistm kzepes lngon. Majd hagyom, hogy kihljn.
Tltelk:
-
250 gr margarin
-
250 gr cukor (kikeverem ket)
-
50 dkg tr
Ezeket elkevergetem, s ksz is a tltelk. Csak akkor kenem r a tsztra, ha mr csak langyos, szval ha forr a tszta mg nem kenem meg.
Teteje (lbosba):
-
6 dl mirinda (n most schweppes-bl csinltam) dtbe felfzk
-
2 csomag vanlis pudingot.
Na n ezt gy csinltam, hogy mg nem gyjtottam al, csak a lbasban hidegen sszekevertem egy fakanlnyi porcukrot a pudingporral, s aprnknt felntttem az dtvel. s csak amikor mr szpen elkavargattam, akkor gyjtottam al, s addig fztem, amg be nem srsdtt. Aztn engedtem a mosdba hideg vizet, s mint a kisangyal, ott csorogtam mellette, hogy kavargassam, s lljon a hideg vzben (lbasostul) hogy kihljn. Csak ezutn kentem r a sti tetejre. Aztn bevgtam az egszet a htbe. Szerintem finom lett. Karcsonykor kiderl, hogy milyen lett.. akkor kstoljk meg a tbbiek is.