Mirinda-szelet
Hozzávalók: (a recept egy gáztepsinyi adag, de én felét vettem mindennek, mivel csak kis tepsim van)
Tészta:
-
6 tojás sárgája
-
6 ek. porcukor (kikeverem őket)
-
1 dl étolaj
-
4 ek. liszt
-
2 ek. kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
végül a 6 tojás felvert habja
Ezeket ebben a sorrendben külön összekeverem, majd a habot a végén óvatosan hozzáteszem. Aztán kisütöm közepes lángon. Majd hagyom, hogy kihűljön.
Töltelék:
-
250 gr margarin
-
250 gr cukor (kikeverem őket)
-
50 dkg túró
Ezeket elkevergetem, és kész is a töltelék. Csak akkor kenem rá a tésztára, ha már csak langyos, szóval ha forró a tészta még nem kenem meg.
Teteje (lábosba):
-
6 dl mirinda (én most schweppes-ből csináltam) üdítőbe felfőzök
-
2 csomag vaníliás pudingot.
Na én ezt úgy csináltam, hogy még nem gyújtottam alá, csak a lábasban hidegen összekevertem egy fakanálnyi porcukrot a pudingporral, és apránként felöntöttem az üdítővel. És csak amikor már szépen elkavargattam, akkor gyújtottam alá, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Aztán engedtem a mosdóba hideg vizet, és mint a kisangyal, ott ácsorogtam mellette, hogy kavargassam, és álljon a hideg vízben (lábasostul) hogy kihűljön. Csak ezután kentem rá a süti tetejére. Aztán bevágtam az egészet a hűtőbe. Szerintem finom lett. Karácsonykor kiderül, hogy milyen lett.. akkor kóstolják meg a többiek is.