Meggyes rcsos
Hozzvalk: Tszta:
- 400 gr liszt
- 1 csomag stpor
- 250 gr hideg margarin
- 120 gr kristlycukor
- 1 csomag vanillincukor
- 1 tojs srgja
- fl citrom reszelt hja s leve
- 1-2 evkanl kefir/tejfl
- csipet s
Krm:
- 1 kg meggy
- 3 dl meggyl
- 1 csomag vanlis pudingpor
- kb 8 evkanl kristlycukor
- 1 mokkskanl rlt fahj
- zsemlemorzsa a tltelk al
Teteje:
Elkszts:
A tszta hozzvalit jl sszedolgozzuk egy tlban, (nem kell kikeverni semmit sem) majd bevgjuk az egszet a htbe, mg elksztjk a tltelket.
A tltelkhez a pudingport, porcukrot s a fahjat elkeverjk egy lbasban (amibe bele fog frfi a meggy is ksbb), majd hozzadunk 4-5 evkanl meggylevet, s csommentesre keverjk. Majd aprnknt felengedjk a maradk meggylvel, majd algyjtunk, s nagy lngon addig fzzk folyamatos kevergets mellett, mg be nem srl. Utna kitesszk az ablakba (tlen), vagy mosogatba vizet eresztnk (nyron), s abban htjk, hogy hamar kihljn. Ha kihlt, belefogatjuk a meggyet is.
A tsztt ezutn kivesszk a htbl, kettszedjk gy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a msik. Az nagyobbikat kinyjtjuk, ez lesz az alja. A mr kinyjtott tsztt sodrfa segtsgvel feltekerjk, majd stpaprral blelt, s zsemlemorzsval megszrt tepsibe tesszk. Erre rhalmozzuk egyenletesen a tltelket. A kisebbik tsztt is kinyjtjuk, majd derelyemetszvel vkony cskokat vgunk, ez lesz a rcs. Ezeket a cskokat vatosan a tltelkre tesszk, majd megkenjk tojsfehrjvel. Elmelegtett stben kzepes lngon kb fl ra alatt kistjk. Miutn kihlt, tetejt porcukorral meghintjk.
Az eredeti receptet itt talltam.
|
|
|