Kókuszgolyó
Hozzávalók:
-
100 gr vaj
-
150 gr porcukor
-
2 evőkanál kakaó (igazi)
-
pici lefőzött feketekávé (nem por, nem instant, hanem igazi)
-
pici rum
-
500 gr háztartási keksz ledarálva
-
másfél üveg meggylekvár, befőtt (olyan, aminek jó sok leve van)
-
1 csomag kókuszreszelék
Elkészítés
A cukrot a vajjal alaposan elkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót is. A darált kekszet és a meggybefőttet felváltva adagolom hozzá. Aki menőnek érzi magát, a kekszet ledarálhatja kekszdarálón, aki nem, az nyugodtan vegye elő a sodrófát és tricepszei, valamint bicepszei segítségével próbálja meg porrá zúzni a kekszeket.. Második képen igyekeztem ezt illusztrálni.
Majd ha összeállt a tészta, kézzel golyóbisokat kell gyártani, majd ezeket bele kell forgatni a kókuszreszelékbe, majd bevágni az egészet a hűtőbe és lehetőleg nem rájárni, és megenni, mert jó, ha áll egy napot a süti a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek benne. Gyerekverzió készíthető akkor, ha nem teszünk bele rumot.
|
|
|