Kakas csiga
Hozzvalk:
Tszta:
-
600 gr liszt
-
30 gr leszt
-
2 tojs srgja
-
2 ek. olaj
-
egy csipet s
-
4 tojs srgja
-
egy csipet s
-
4 ek. kristlycukor (tsztba)
-
1-2 dl tej (leszthz)
-
1 kk. kristlycukor (leszthz)
Tltelk:
-
50 gr vaj
-
50 gr margarin
-
5 ek. kakapor
-
5 ek. porcukor
Kenshez a vgn:
Kicsi tej+ vanlis cukor.
Elkszts
Az lesztt felfuttatom egy bgrben a cukros langyos tejjel. Majd egy tlba beleszitlom a lisztet, hozzteszem az lesztt, tojssrgkat, st, cukrot, olajat. (ki is keverhetjk a tojssrgkat a cukorral) Ha kell, aprnknt ntgetek hozz mg langyos tejet. Kemny kelt tsztt kell kapjak. Meleg helyen, dupljra kelesztem.
Majd nagyon vkony tglalapot nyjtok. Ne tessk megijedni, iszonyat neht lesz kinyjtani. Akinek nem megfelel a fizikuma, neki se lljon!! Nekem az egsz testslyomra szksgem volt, hogy egyltaln ssze tudjam dolgozni a tsztt.
Majd meglocsolom a felolvasztott vaj s margarin keverk felvel, meghintem porcukros kakaval, s feltekerem. Itt is maszatos lesz az asztal :D Majd les kssel felszeletelem. Kicsit rzsutosan, hogy nagyobbak legyenek. De a stben gyis nagyobbak lesznek. gy kapom meg a csiga-bigkat. Ezeket stpaprral kiblelt tepsibe teszem, majd meglocsolom a margarinos vaj keverknek msik felvel. Hideg stben kezdem el stni, szval nem kell elmelegteni a stt, mert gy is kel mg egy picit a tszta. Lass tzn stm. Mikor mr majdnem ksz, vanlis tejjel megkenem a tetejket, s gy stm kszre.
Kicsit macers, kivenni-megkenni-visszatenni, de ha betartjuk a receptet, a kis csigk msfl ht utn is omlsak maradnak. Ezt onnan tudom, hogy csak n eszem itthon deset, s emiatt ez az adag ennyi ideig elllt. Szleimnl ez az adag max ktnapig tartana ki.
|
|
|