Ischler
Hozzvalk (ez szimpla massza, gy nekem 14 db lett, duplbl rdemes):
Tszta:
-
50 gr cukor
-
150 gr vaj/margarin
-
1 citrom leve
-
1 citrom reszelt hja
-
1 kanl rum (zls szerint)
-
100 gr durvra trt di
-
200 gr liszt
Tltelk:
-
Hzi lekvr. Nem bolti, mert az eltnik.
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200 gr)
Elkszts
Egy tlban kikeverem a cukrot a vajjal/margarinnal, majd hozzadom a citromlevet, reszeljt hjt, ezzel is alaposan kikeverem, majd jhet a di, ezzel is sszekeverem, majd a liszt s a rum. Fl rra htbe tesszk. Klnben sztszakad, amikor kinyjtannk...
Nos, amikor a tszta mr j, akkor elkezdjk kinyjtani, folyamatosan alliszteznk, hogy ne szakadjon annyira a tszta. Minl vkonyabbra sikerl, annl jobb. Aztn ha van akkor valami kerek szrformval kinyomjuk, nekem nincs, szval maradt a kls pohr. Ez is j volt, csak nem lett olyan szp a szle a stiknek. De taln ez legyen a legnagyobb baj. :)
Aztn 3-4 es fokozaton (gz stnl) max 10 percig stjk (stpaprral kiblelt tepsiben). Aztn jhet a kvetkez tepsi. Nekem ilyen kicsik vannak, szval egy tepsibe 9-10 db frt. De hamar megvolt.
Ha kihlt egy picit, akkor mr be lehet tlteni lekvrral. Majd ha teljesen kihlt, akkor a mz hozzvalit gzon megmelegtjk, folyamatosan kavargatjuk, majd evkanl segtsgvel a sti tetejre csurgatjuk, ha kell kicsit szjjelkenjk rajt a mzt.
UI.: n kkuszreszelkkel dsztettem a tetejket. Rgtn, miutn rtettem a mzat. Mert elg sr lett, gy hamar megszradt s nem merlt el benne a kkuszreszelk.
|
|
|