Gesztenys kifli
Hozzvalk:
Tszta:
-
2 egsz tojs
-
100 gr kristlycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
200 gr vaj
-
fl citrom leve
-
300 gr liszt, benne pedig elkeverve fl csomag stpor
Tltelk:
-
Egy kocka fagyasztott gesztenyemassza. Ezzel nem kell semmit sem csinlni, csak kiolvasztani. Cukor se kell bele, zsiradk sem, mert van benne minden mr
Elkszts
Tlban kikeverem a kristlycukrot, a vanillincukrot s a kt egsz tojst. Ha bugyborkol mr, akkor hozzteszem a vajat is, s ezzel is j alaposan, bugyborkolsig kavarom. Majd beleteszem a citromlevet is, s a lisztet a stporral. Szp kemny kis tsztt kell kapjak. Gyengbbek kedvrt, itt mr nem fakanllal, hanem csodlatos lapt kezeimmel gyrogatom a tsztt. Aztn ha ez megvan, akkor kinyjtom a tsztt. Majd egy nagyobb pohr segtsgvel krket szaggatok. Ha a szaggatt (itt pohr) lisztbe mrtom minden, vagy minden harmadik szaggats eltt, akkor nem fog bele-, vagy rragadni a tszta, gy egyszerbb lesz a szaggats. Na, akkor megvannak a krk. Ezekre kell rtenni a gesztenyemasszt, s flbehajtani a krket, hogy flkrk legyenek, majd lenyomogatni a szlket, hogy ne nyljanak ki.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ket, s elmelegtett stben, 2-3-as fokozaton 15-20 perc alatt kszre stm a kis kifliket. Amikor kiveszem a tepsibl, szalvtval kiblelt tlba teszem, porcukorral meghintem a tetejket.
|
|
|