Gesztenyés kifli
Hozzávalók:
Tészta:
-
2 egész tojás
-
100 gr kristálycukor
-
1 csomag vanillincukor
-
200 gr vaj
-
fél citrom leve
-
300 gr liszt, benne pedig elkeverve fél csomag sütőpor
Töltelék:
-
Egy kocka fagyasztott gesztenyemassza. Ezzel nem kell semmit sem csinálni, csak kiolvasztani. Cukor se kell bele, zsiradék sem, mert van benne minden már
Elkészítés
Tálban kikeverem a kristálycukrot, a vanillincukrot és a két egész tojást. Ha bugyborékol már, akkor hozzáteszem a vajat is, és ezzel is jó alaposan, bugyborékolásig kavarom. Majd beleteszem a citromlevet is, és a lisztet a sütőporral. Szép kemény kis tésztát kell kapjak. Gyengébbek kedvéért, itt már nem fakanállal, hanem csodálatos lapát kezeimmel gyúrogatom a tésztát. Aztán ha ez megvan, akkor kinyújtom a tésztát. Majd egy nagyobb pohár segítségével köröket szaggatok. Ha a szaggatót (itt pohár) lisztbe mártom minden, vagy minden harmadik szaggatás előtt, akkor nem fog bele-, vagy ráragadni a tészta, így egyszerűbb lesz a szaggatás. Na, akkor megvannak a körök. Ezekre kell rátenni a gesztenyemasszát, és félbehajtani a köröket, hogy félkörök legyenek, majd lenyomogatni a szélüket, hogy ne nyíljanak ki.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem őket, és előmelegített sütőben, 2-3-as fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm a kis kifliket. Amikor kiveszem a tepsiből, szalvétával kibélelt tálba teszem, porcukorral meghintem a tetejüket.
|
|
|