Gerbeaud (-Gyengébbek kedvéért igen, ez a zserbó-)
Hozzávalók:
Tészta:
-
500 gr liszt
-
fél sütőpor /rászórni a lisztre/
-
250 gr margarin /puha legyen/
-
csipetnyi só
-
3 evőkanál porcukor
-
4 tojás sárgája
Ezt kell összegyúrni, ha nem akarna összeállni egy kevés tejet lehet hozzátenni, de nem biztos, lehet, hogy e nélkül is összeáll.
Töltelék:
-
Kristálycukros darált dió (kb 200-250 gr dió, 100 gr kristálycukor)
-
Baracklekvár (igazi, nem bolti, mert a bolti eltűnik)
Csokimáz (lábosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakaópor
-
margarin (annyi, hogy sűrű legyen, mint a méz, kb 200 gr)
Ezt gázon összemelegítem, de folyamatosan kevergetem, különben odaég.
Elkészítés
Ha ez megvan akkor ledarálom a diót, majd belekavarom a kristálycukrot. Érdemes megkóstolni, hogy azért ne legyen nagyon édes, a dió íze kijöjjön.
Aztán fogok egy tepsit és teszek bele sütőpapírt, ha nincs akkor alaposan kikenem margarinnal.
Most a tésztát 3 felé vágom. Fogom az egyiket és kinyújtom a tepsi méretére és beleteszem a tepsibe a gyúrófa segítségével. Közben mindig lisztezek a tészta alá, hogy ne ragadjon le, hogy fel tudjam tekerni a gyúrófára. Ha bent van a tepsiben akkor megkenem lekvárral vékonyan és megszórom a cukros dióval.
Majd kinyújtom a második lapot is, a forgatókönyv ugyan az mint az elsőnél, beleteszem és jön rá a lekvár és a cukros dió. Végül kinyújtom a harmadik lapot is és ráteszem a tetejére a többinek. Erre már nem jön semmi.
Bemelegítem a sütőt és elkezdem sütni pár percig közepesen, de utána takarékon. Egyszer megfordítom. Kb. 35-40 perc a sülési idő.
Ha kész, akkor kiveszem, megvárom míg kihűl és csokimázt csinálok a tetejére. Ha nem várom meg, nem fog megszáradni a csokimáz!!!!!!!!
|
|
|