Gerbeaud (-Gyengbbek kedvrt igen, ez a zserb-)
Hozzvalk:
Tszta:
-
500 gr liszt
-
fl stpor /rszrni a lisztre/
-
250 gr margarin /puha legyen/
-
csipetnyi s
-
3 evkanl porcukor
-
4 tojs srgja
Ezt kell sszegyrni, ha nem akarna sszellni egy kevs tejet lehet hozztenni, de nem biztos, lehet, hogy e nlkl is sszell.
Tltelk:
-
Kristlycukros darlt di (kb 200-250 gr di, 100 gr kristlycukor)
-
Baracklekvr (igazi, nem bolti, mert a bolti eltnik)
Csokimz (lbosba)
-
150 gr porcukor
-
3 ek. kakapor
-
margarin (annyi, hogy sr legyen, mint a mz, kb 200 gr)
Ezt gzon sszemelegtem, de folyamatosan kevergetem, klnben odag.
Elkszts
Ha ez megvan akkor ledarlom a dit, majd belekavarom a kristlycukrot. rdemes megkstolni, hogy azrt ne legyen nagyon des, a di ze kijjjn.
Aztn fogok egy tepsit s teszek bele stpaprt, ha nincs akkor alaposan kikenem margarinnal.
Most a tsztt 3 fel vgom. Fogom az egyiket s kinyjtom a tepsi mretre s beleteszem a tepsibe a gyrfa segtsgvel. Kzben mindig lisztezek a tszta al, hogy ne ragadjon le, hogy fel tudjam tekerni a gyrfra. Ha bent van a tepsiben akkor megkenem lekvrral vkonyan s megszrom a cukros dival.
Majd kinyjtom a msodik lapot is, a forgatknyv ugyan az mint az elsnl, beleteszem s jn r a lekvr s a cukros di. Vgl kinyjtom a harmadik lapot is s rteszem a tetejre a tbbinek. Erre mr nem jn semmi.
Bemelegtem a stt s elkezdem stni pr percig kzepesen, de utna takarkon. Egyszer megfordtom. Kb. 35-40 perc a slsi id.
Ha ksz, akkor kiveszem, megvrom mg kihl s csokimzt csinlok a tetejre. Ha nem vrom meg, nem fog megszradni a csokimz!!!!!!!!
|
|
|